A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Подбайте про свою безпеку, купуючи алкоголь до новорічних свят!

Дата: 08.01.2020 11:22
Кількість переглядів: 480

Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Чернігівській області протягом поточного року проведено 179 перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, за результатами яких виявлено 167 порушень.

За матеріалами вказаних перевірок, Головне управління ДПС у Чернігівській області прийнято рішень про застосування штрафних фінансових санкцій на суму 2,9 млн гривень.

          Найбільш розповсюджене порушення – роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої (штрафна фінансова санкція за дане порушення від 10 тис. грн.), з початку року встановлено 73 таких порушення. Більшість вищевказаних порушень виявлено в Козелецькому, Ніжинському та Прилуцькому районах Чернігівської області.

Серед інших поширених порушень: роздрібна торгівля алкогольними напоями без наявності ліцензії, торгівля алкогольними напоями на розлив для споживання в місцях, що не мають статусу громадського харчування,  роздрібна торгівля тютюновим  виробами та пальним без наявності ліцензії, акцизні марки з ознаками підробки, порушення вимог рішення міських рад щодо обмеження продажу алкогольних напоїв у встановлений час доби, продаж тютюнових виробів за цінами вищими за встановлені максимальні та інші.

         З початку року анульовано 27 ліцензій, на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за продаж алкоголю/тютюну особі, яка не досягла 18 років.

         У Головному управлінні наголошують, що купівлю алкогольних напоїв необхідно здійснювати виключно у спеціалізованих об’єктах торгівлі, які мають на те дозвіл. При купівлі необхідно звертати увагу на наявність відповідної акцизної марки на пляшці та пам’ятати, що на сьогодні мінімальна роздрібна ціна однієї пляшки горілки місткістю 0,5л, міцністю 40% становить 89 грн.40 коп.

 

Сектор комунікацій Головного управління ДПС

у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь