A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

«Чернігівгаз» провів конкурс майстерності з обслуговування газорегулюючих пунктів

Дата: 26.07.2021 15:45
Кількість переглядів: 268

Фахівці з обслуговування ГРП АТ «Чернігівгаз» змагалися в професійній майстерності. Конкурс пройшов на навчально-тренувальному полігоні Оператора ГРМ. Участь в змаганнях взяли команди з Чернігівського, Прилуцького, Ніжинського і Корюківського відділень, до складу яких увійшли майстри та слюсарі з різних районних дільниць.

«Ми можемо побачити завдяки таким конкурсам, як працюють наші фахівці, рівень їхньої підготовки. Наскільки вони готові до вирішення різних позаштатних ситуацій, розібрати ці позаштатні ситуації, які можуть виникати при обслуговування ГРП та ШГРП. Зрозуміти, які практичні навички потрібно «підтягти», - розповідає головний інженер АТ «Чернігівгаз» Євгеній Денисенко.

Фахівці «Чернігівгазу» обслуговують 14 тисяч кілометрів газорозподільних мереж. Це не лише самі газопроводи, а ще й 433 газорегулюючих пункти (ГРП) та 1310 шафових газорегулюючих пунктів (ШГРП). Саме на цих пунктах відбувається регулювання та підтримання необхідного тиску газу, очищення його від механічних часток. Тобто такі пункти – ключові елементи в ланцюгу надійного та безпечного газопостачання, яке і є завданням Оператора ГРМ.

Конкурс проходив у 2 етапи: спочатку вся команда – і слюсарі, і майстри, складали теоретичний іспит. Потім конкурсна комісія перевіряла їхні практичні  вміння безпосередньо на об’єктах. Фахівці в реальних умовах виявляли несправності, усували витоки, налаштовували обладнання на правильний робочий режим для безперебійного газопостачання. Журі оцінювало не лише оперативність роботи, а й технологічну послідовність та правильність обслуговування газорегулюючих установок. Адже роботи з газовим обладнанням суворо регламентовані та вимагають дотримання правил безпеки – не лише фахівцями, а й споживачами – у побуті.

«Такі конкурси дають можливість покращити свої знання і вміння, адже будь-які ситуації, пов’язані з газом, вимагають правильного та швидкого реагування», - розповідає майстер групи експлуатації мереж Сновської дільниці Валерій Яцуценко.

Подібні конкурси професійної майстерності АТ «Чернігівгаз» проводить регулярно. В цьому році уже відбувся конкурс бригад комплексно-приладового обстеження газопроводів, попереду ще конкурс аварійно-диспетчерських служб. Розвиток персоналу та підвищення його фахової майстерності – один із ключових напрямків діяльності компанії.

Довідка: АТ «Чернігівгаз» - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Чернігівської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, у яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Чернігівгаз" обслуговує 357 тисяч споживачів у категорії "населення" та 2028 промислових і комунальних об’єктів.  У 2020 році АТ «Чернігівгаз» доставило 587,4 млн куб.м газу. Загальна протяжність газопроводів, які обслуговує компанія, складає  14 тис. км.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь