A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Кількість злісних неплатників за розподіл газу на Чернігівщині зменшилась на 40%

Дата: 31.08.2021 11:20
Кількість переглядів: 199

78 тисяч – стільки споживачів наразі мають борг за послугу з розподілу газу перед АТ «Чернігівгаз». Його загальна сума скала 15,7 мільйонів гривень. Найбільша кількість боржників – у Прилуцькому та Ніжинському районах.

Разом з тим, значно скоротилася кількість споживачів, які не платили за розподіл жодного разу. Якщо в кінці 2020 року їх було понад 19 тисяч, то станом на 1 серпня 2021 року – 11,7 тисяч. Тобто 7,4 тисячі клієнтів компанії частково або повністю розрахувалися із накопиченими боргами.

Свідома сплата за розподіл газу – це гарантія безперебійного газопостачання. Адже за кошти, сплачені споживачами за отримані послуги, оператори ГРМ здійснюють  всі роботи з обслуговування і ремонтів газорозподільних мереж області. Зокрема, цьогоріч «Чернігівгаз» за інвестпрограмою, яка є частиною затвердженого НКРЕКП тарифу, замінить 71 ШГРП. Нові шафові газорегулюючі пункти забезпечуватимуть газом понад 9 тисяч клієнтів компанії.  Також передбачено реконструкцію 10 ГРП, капремонт 13 станцій електрохімічного захисту газопроводів, які запобігають їх корозії тощо. Єдине джерело фінансування таких робіт – тариф на розподіл газу. Тому несвідоме ставлення частини споживачів до розрахунків за отримані послуги ставить під загрозу повне виконання запланованого переліку робіт.

Саме через це АТ «Чернігівгаз» змушене стягувати борги примусово. Зокрема, за перше півріччя компанія передала до судів 495 справ боржників. Крім боргу, вони муситимуть сплатити ще й судові витрати.

 

Довідка: АТ «Чернігівгаз» - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Чернігівської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, у яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Чернігівгаз" обслуговує 357 тисяч споживачів у категорії "населення" та 2028 промислових і комунальних об’єктів.  У 2020 році АТ «Чернігівгаз» доставило 587,4 млн куб.м газу. Загальна протяжність газопроводів, які обслуговує компанія, складає  14 тис. км.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь