A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

За десять місяців 2018 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали майже 4 млрд гривень

Дата: 16.11.2018 14:33
Кількість переглядів: 590

У Головному управлінні ДФС в області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-жовтні 2018 року сплачено 3980 млн грн податків і зборів.

Майже дві третини доходів бюджетів територіальних громад в частині сплати податків і зборів (62,6 відс) забезпечується надходженнями податку на доходи фізичних осіб (утримується із доходів у вигляді заробітної плати, від надання майна в оренду, від продажу інвестиційних активів та інших), якого сплачено 2490 млн гривень.

Податок на майно забезпечує ще 15,5 відс до доходної частини бюджетів. Від оподаткування земельних ділянок, житлової та нежитлової нерухомості та транспорту преміум-класу надійшло 617 млн гривень.

Єдиного податку на підприємницьку діяльність сплачено 560 млн грн або понад 14 відс загальної суми надходжень.

Доля решти податків незначна і становить 7,8 відс загальної суми (податку на прибуток надійшло 38 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та пального – 128 млн грн, плати за ліцензії на продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв – 15 млн гривень). 

Найбільший вклад у наповнення місцевих бюджетів від сплати податків (четверту частину доходів) забезпечують установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (24,5 відс всіх надходжень або 977 млн грн). Також у значних розмірах доходи територіальних громад забезпечили сільськогосподарські підприємства (22 відс або 875 млн грн), промислові підприємства (14,7 відс або майже 585 млн грн), а також підприємці і громадяни - платники податку на майно (14 відс усіх сплачених до бюджетів податків – 558 млн грн). Значно менші суми від сплати податків підприємствами торгівлі та громадського харчування (8 відс доходів місцевих бюджетів – 319 млн грн), галузі лісового господарства – 3,2 відс (127,5 млн грн), будівельними організаціями – 1,6 відс (62 млн грн).

Зростання, сплачених до місцевих бюджетів сум податків, простежується по всіх галузях народного господарства.

 

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь