A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Зустрілися земляки

Дата: 17.01.2019 11:45
Кількість переглядів: 1131

У березні далекого 1996 року вихідці з Сіверського краю вперше зібралися разом і одноголосно вирішили створити громадську організацію «Чернігівське земляцтво в Києві». Люди найрізноманітніших професій, різного віку, які за покликом серця чи велінням долі, опинилися в Києві, об’єдналися, щоб підтримати один одного, допомогти своїй рідній Чернігівщині.

Немає вже першого очільника організації, багатьох учасників того зібрання, а їхня справа живе. Щороку вони збираються на збори, щоб підвести підсумки зробленого , прозвітувати чим допомогли своєму району, області. А зроблено немало. Це допомога школам, лікарням, ветеранським організаціям, видавництво книг, тощо.

11 січня цього року в Міжнародному виставковому центрі відбулися чергові, двадцять треті збори в яких взяли участь члени земляцтва, керівники Чернігівщини, народні депутати, представники кожного району нашої області.

Наш район представляли голова РДА Л. Доля, голова районної ради П. Бакуменко,  очільниця Варвинської ОТГ В. Саверська-Лихошва, начальник відділу культури ОТГ Р. Бузикевич,  голова районної ради ветеранів М. Качаєва, Журавський сільський голова О. Теслицька,  директор територіального центру Ю. Булава.

Учасники зібрання мали можливість ознайомитись з фотовиставкою про діяльність земляцтва, виставкою обласного художнього музею ім. Г. Галагана.

Урочиста частина розпочалася з виконання Гімну України.

Потім хвилиною мовчання пом’янули наших земляків, які загинули на Сході захищаючи територіальну цілісність нашої держави та тих членів земляцької родини, котрі відійшли в інші світи в минулому році.

На екрані горить свіча пам’яті та висвітлюються прізвища загиблих воїнів. Дитячий хор «Сяйво» та капела бандуристів виконали пісню «Пливе кача».

Потім до присутніх звернувся голова ГО «Чернігівське земляцтво в Києві» В. Ткаченко, який коротко зупинився на зробленому, подякував всім, хто дбає про свій рідний край. Він також зачитав вітання від Л. Кучми.

З вітальним словом виступили голова Чернігівської ОДА О. Мисник, перший заступник голови Чернігівської обласної ради В. Мельничук. За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, активну просвітницьку та громадську діяльність групі активістів земляцтва вони вручили почесні грамоти ОДА та обласної ради. Серед нагороджених грамотою облдержадміністрації і Н. Кольцова-поетеса, наша землячка, бібліотекар Требухівської бібліотеки Броварського району.

Подарунки від області були вручені В. Ткаченку. а він вручив активним членам земляцтва нагороди від товариства «Чернігівське земляцтво в Києві».

Подяки земляцтва були вручені і нашим відомим землякам – киянам В. Горбатенку, В. Кононенку, О. Шокалу.

Учасників зібрання щиро вітав архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій.

На зборах був підписаний меморандум про співпрацю Чернігівського земляцтва, Чернігівської ОДА і обласної ради.

Далі сценою заволоділи народний фольклорний колектив «Берегиня» Бобровицького  району дитячий зразковий хор «Сяйво» Ніжинської музичної школи, капела бандуристів ім. О. Вересая Чернігівського філармонійного центру.

Потім відбулася неофіційна зустріч по «куренях», де всі ділилися враженнями від зустрічі. Обговорювали питання подальшої співпраці.

Варвинці -учасники свята дякували голові Варвинського відділення В. Зубу, О . Нітченко, Г. Червонюк, а також С. Гайдаю. родині Н. і Л. Кольцових за теплу зустріч, радість спілкування . Ми бажали один одному всіляких гараздів і нових досягнень у добрих справах на благо рідної землі і всієї держави.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь