A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

ТОВ "ВАРВА НАФТА" ОГОЛОШЕННЯ про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

Дата: 25.02.2019 09:12
Кількість переглядів: 2678

                               Фото без опису _____________________________________

(дата офіційного опублікування в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля (автоматично генерується програмними засобами ведення Реєстру, не зазначається суб’єктом господарювання)

____________ 201810302038___________

(реєстраційний номер справи про оцінку впливу на довкілля планованої діяльності)

 

ОГОЛОШЕННЯ
про початок громадського обговорення звіту
з оцінки впливу на довкілля

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

 

1. Планована діяльність

 

Планована діяльність полягає у геологічному вивченні, у тому числі дослідно-промисловій розробці родовища, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) площі «ВАРВА НАФТА». Площа ділянки – 195,56 км2. В адміністративному відношенні ділянка робіт знаходиться на території Варвинського району Чернігівської області України.

Площа ВАРВА НАФТА належить до Глинсько-Солохівського газонафтоносного району, в межах якого в безпосередній близькості відкриті нафтові, нафтогазоконденсатні та газоконденсатні родовища: Леляківське, Озерянське, Левківське, Світличне та інші.

Безпосередньо в межах площі ВАРВА НАФТА відкриті Озерянське газоконденсатне та Левківське і Світличне нафтові родовища, запаси яких обліковуються на Державному балансі корисних копалин України. Родовища відносяться до дрібних за будовою до складних.

Станом на 01.01.2018 р. в межах ділянки робіт площі ВАРВА НАФТА пробурено 3 пошукові (№№4, 5, 6) та 3 розвідувальні (№№7, 8, 10) свердловини на Озерянському родовищі, 2 свердловини (№№1, 2) – на Левківському родовищі та 5 свердловин (№№1, 2, 3, 4, 5) пробурено на Світличному родовищі. Всі свердловини ліквідовані.

Освоєння загальних запасів та перспективних ресурсів площі ВАРВА НАФТА передбачається здійснювати за наступною схемою:  буріння однієї незалежної пошукової та однієї залежної розвідувальної свердловини, відновлення трьох свердловин: св. №5 на Озерянському родовищі (поклад горизонту В-26), св. №1 на Левківському родовищі (поклад горизонту В-16н), св. №1 на Світличному родовищі (поклад горизонту В-26);

Буріння здійснюється роторним та турбінним способами за допомогою бурового верстата з електричним приводом. Спосіб забезпечення електроенергією – ЛЕП. Для технічного водопостачання на період спорудження свердловин передбачається буріння водної свердловини. Спорудження водної свердловини здійснюється у відповідності з вимогами ГОСТ 17.1.3.12-86.

Будівництво свердловин і освоєння площі не має негативного впливу для умов життєдіяльності населення за межами промділянок завдяки дотриманню СЗЗ і виконанню природоохоронних заходів, дотриманням регламентів та нормативів.

 

2. Суб’єкт господарювання

 

ТОВ "ВАРВА НАФТА", код ЄДРПОУ 40912930, юридична адреса (адреса для листування): 17600, Чернігівська обл., Варвинський р-н, смт.  Варва, вул. Садова, буд. 1-А, оф. 1; контактний номер телефону: +380463621150; +380503302220

 

3. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення

 

Міністерство екології та природних ресурсів України, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Київ, 03035, Відділ оцінки впливу на довкілля. Електронна пошта: m.shimkus@menr.gov.ua, контактні телефони: (044) 206-31-15, (044) 206-31-64

 

4. Процедура прийняття рішення про провадження планованої діяльності та орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля

 

Відповідно до законодавства рішенням про провадження даної планованої діяльності буде - отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки родовища з подальшим видобуванням нафти і газу (промислова розробка родовищ) площі «ВАРВА НАФТА», що видається Держгеонадрами України.

 

5. Строки, тривалість та порядок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, включаючи інформацію про час і місце усіх запланованих громадських слухань

 

Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб’єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.

Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

Громадські слухання відбудуться в залі засідань Варвинської районної ради,– 12 березня 2019 року о 14.00, за адресою: 17600, смт. Варва, Чернігівська обл., вул. Шевченка, буд. 38.

 

6. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації щодо планованої діяльності

 

Міністерство екології та природних ресурсів України, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Київ, 03035, Відділ оцінки впливу на довкілля. Електронна пошта: m.shimkus@menr.gov.ua, контактні телефони: (044) 206-31-15, (044) 206-31-64

 

7. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, до якого надаються зауваження і пропозиції, та строки надання зауважень і пропозицій

 

Міністерство екології та природних ресурсів України, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Київ, 03035, Відділ оцінки впливу на довкілля. Електронна пошта: m.shimkus@menr.gov.ua, контактні телефони: (044) 206-31-15, (044) 206-31-64

Зауваження і пропозиції приймаються протягом усього строку громадського обговорення, зазначеного в абзаці другому пункту 5 цього оголошення.

 

8. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності

 

Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності на 140 аркушах?

 

9. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації (відмінне від приміщення, зазначеного у пункті 6 цього оголошення), а також час, з якого громадськість може ознайомитися з ними

 

1. Варвинська районна рада, адреса: 17600, смт. Варва, Чернігівська обл., вул. Шевченка, буд. 38 (в приймальні Голови районної ради), контактна особа: Бойко Світлана Олексіївна, спеціаліст I категорії Загального відділу виконавчого апарату Варвинської районної ради, тел. 04636-21331; ознайомитися із Звітом з ОВД можливо починаючи з 21.02.2019 р.

2. Варвинська ОТГ, адреса: 17600 смт. Варва, Чернігівська обл., вул. Пилипенка, буд. 3 (в приймальні Голови селищної ради), контактна особа: Журба Любов Федорівна, секретар керівника Варвинської селищної ради, тел. 04636-21190; ознайомитися із Звітом з ОВД можливо починаючи з 21.02.2019 р.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь