A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття

Дата: 11.04.2019 15:03
Кількість переглядів: 884

На базі Черкаського національного університету ім. Т.Г.Шевченка з 4 по 6 квітня 2019 року проходила IV Всеукраїнська конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».

На заочний тур були надіслані роботи з 23 регіонів України. На конференцію прибули представники Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей.

Делегацію Чернігівської області представляли вихованці туристсько-краєзнавчого клубу «Ніка» Лозицька Тетяна, Небрат Анастасія, Петрієнко Тетяна, Якименко Вікторія.

В перший день конференції, юні краєзнавці ознайомились з експозицією комунального закладу «Черкаський обласний краєзнавчий музей Черкаської обласної ради», присвяченої 100-річчю Української революції.

Другий день конференції розпочався з офіційного відкриття. На урочистому відкритті заходу директор Українського державного центру національно-патріотичного виховання ? Неділько Сергій Вікторович привітав учасників конференції та колектив Черкаського обласного центру туризму з днем народження ? 65-річчям закладу. На пленарному засіданні виступали професори Черкаського Національного університету ім. Б. Хмельницького.

В другий половині дня проходила робота по чотирьох секціях. Представники нашого клубу представляли свої роботи в секціях: «Культура як духовна складова пошуку шляхів самоідентифікації українського народу, становлення та розвитку державності на українських землях: зміст, форми та засоби духовної і матеріальної культури» та «Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями».

В останній день конференції відбулася екскурсійна подорож «І повіє огонь новий з Холодного Яру...» до Холодного Яру та м. Кам’янки

Під час поїздки відвідали Троїцький Матронинський жіночий монастир, заснований в лісовому урочищі «Холодний Яр» на місці скіфського мотронинського городища. Далі побували біля 1100-літнього дубу Максима Залізняка, що росте на південному схилі Кириківського яру на території урочища Холодного Яру за хутором Буда. Дуб названий на честь Максима Залізняка котрий, разом з гайдамаками, спочивав та проводив наради на цьому місці за часів Коліївщини.

Останніми об’єктами екскурсійної програми були відвідування у м. Кам’янка Тясминського каньйону та історичного музею.

В музеї відбулося закриття IV Всеукраїнської конференції. Всі учасники отримали збірки з тезами виступів та грамоти за участь у Всеукраїнській конференції, а також зарядилися патріотичним почуттям та знайшли нових знайомих та друзів.

Участь у конференції нашої делегації відбулася за підтримки Варвинської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь