A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

За п’ять місяців платники Чернігівщини сплатили понад 6,2 млрд грн податків, зборів та єдиного внеску

Дата: 18.06.2019 11:19
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

За п’ять місяців платники Чернігівщини сплатили  понад 6,2 млрд грн податків, зборів та єдиного внеску

 

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів Чернігівщини у січні-травні 2019 року платниками сплачено понад 4 млрд грн податків і зборів.

До державного бюджету надійшло понад 2 млрд гривень. Надходження перевищили минулорічні на 8,4 % або на 162 млн грн в основному за рахунок зростання сплати податку на додану вартість (майже на 26 % або на 163 млн грн), податку на доходи фізичних осіб та військового збору (на 19,5 %, на 101 млн гривень).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено понад 2,2 млрд гривень. До факту минулого року спостерігається зростання майже на 21 % або на 388 млн гривень. Приріст сплачених сум спостерігається по всіх бюджетоформуючих  податках: по податку на доходи фізичних осіб – на 20,6 % (238  млн грн), податку на майно – на 30 % (81 млн грн), єдиному податку з підприємницької діяльності – на 19,4 % (53 млн грн), рентній платі за користування природними ресурсами – на 18,7 % (11 млн грн).

Високим залишається рівень добровільної сплати податків до місцевих бюджетів – понад 99 % загальної суми податкових платежів. Від проведення контрольно-перевірочної роботи та застосування заходів стягнення боргу бюджети територіальних громад поповнились більш як на 13 млн гривень.

Така свідома громадянська позиція платників забезпечила виконання в цілому по області майже на 107 % (141 млн грн) затверджених місцевими радами доходів бюджетів громад в частині надходження податків і зборів. Це дозволило не лише профінансувати заплановані у січні-травні 2019 року видатки, а і спрямувати додаткові кошти на розвиток відповідних територій.

Крім того, платниками Чернігівщини сплачено майже 1,9 млрд грн єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування. Минулорічний рівень перевищено на 20,5 %. або на 320 млн гривень.

 

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь