A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2019 11:39
Кількість переглядів: 823

У четвер, 21 листопада, українці відзначають одне з нових, але знакових свят в історії України - День Гідності та Свободи.

В Україні 21 листопада відзначають День гідності та свободи – свято на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції гідності (2013 року).  Сьогодні - шоста річниця початку Євромайдану, що переріс у Революцію гідності. Після того, як тодішня влада відмовилась від європейського курсу, на Майдан вийшли активісти та студенти.

Це свято відзначалося як День свободи з 2005-го по 2011 рік. За правління Віктора Януковича його відзначення фактично скасували, об’єднавши із Днем Соборності 22 січня. День Гідності та Свободи був затверджений указом п’ятого президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року “Про День гідності і свободи”. Згідно з документом, День гідності і свободи був введений для затвердження в Україні ідеалів свободи і демократії.

Цього дня, 21 листопада, вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го і восени-взимку 2014 року захистили національні інтереси української держави та її європейський вибір. 21 листопада шанують пам’ять тих, хто віддав своє життя заради вільної Незалежної України.

Представники Варвинської селищної ради вшанували пам’ять загиблих воїнів в зоні проведення АТО/ООС, поклавши квіти на їх могили.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь