A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Світлана Рожок: 2020 рік буде роком можливостей для відновлення багатоквартирних будинків.

Дата: 16.12.2019 12:26
Кількість переглядів: 928

Фото без опису10 грудня у Варві відбулась чергова зустріч жителів багатоквартирних будинків, фахівців селищної ради з національним консультантом зі створення та розвитку ОСББ у Чернігівській області Проекту ЄС/ПРООН «HOUSES» Світланою Рожок. Проект ЄС/ПРООН «HOUSES» реалізується в усіх 24 областях України, надаючи юридичну, інформаційну, консультаційну підтримку вже створеним ОСББ та допомагає жителям багатоквартирних будинків створювати ОСББ та впроваджувати заходи енергоефективності в багатоквартирних будинках.

Світлана Рожок закликала жителів багатоквартирних будинків смт Варва не проґавити свій шанс і скористатися підтримкою держави для того, щоб утеплити свої будинки. 2020 рік буде роком найбільш активної підтримки ОСББ у реалізації заходів енергоефективності, оскільки буде діяти дві можливості: і Урядова програма «теплих кредитів», і Програма «Енергодім» Фонду енергоефективності, який почав свою роботу у вересні цього року.

Говорили про механізми створення і реєстрації об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, про переваги співпраці ОСББ з Фондом енергоефективності та з Урядовою програмою «теплих кредитів».

Основні інформаційні посили, які прозвучали від Світлани Рожок:

відповідно до чинного законодавства утримання багатоквартирного будинку і прибудинкової території  покладено на власників квартир;

отримати підтримку держави можуть тільки ті багатоквартирні будинки, в яких створено ОСББ;

утеплення будинків – вимога часу, шлях до економії тепла і коштів, наша відповідальність за майбутнє наступних поколінь;

у 2020 році очікується найбільший за останні роки обсяг підтримки ОСББ у реалізації заходів енергоефективності у багатоквартирних будинках.

Варвинські активісти-жителі багатоквартирних будинків та фахівці служб говорили про те, що мешканцям будинків варто нарешті зрозуміти, що багатоквартирні будинки така ж приватна власність, як і індивідуальні садиби, але власність спільна. Саме мешканці будинків мають дбати про те, щоб їх спільне житло було теплим, чистим і комфортним для проживання. 

Ні селищна рада, ні її комунальне підприємство не є балансоутримувачами багатоквартирних житлових будинків. КП «Господар» може надавати певні види послуг з обслуговування і утримання таких будинків після укладення відповідного договору.

Для того, щоб створити і зареєструвати ОСББ у своєму будинку - звертайтесь за консультацією до першого заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кального Олександра Владиславовича (2-11-90) та до Національного консультанта зі створення та розвитку ОСББ у Чернігівській області Проекту ЄС/ПРООН «HOUSES»  Світлани Рожок (0962680440).

Про Програму Фонду енергоефективності «Енергодім» читайте за посиланням: https://eefund.org.ua/programa-energodim.

З питань оформлення теплих кредитів для ОСББ:  звертайтесь до  відділення Ощадбанку: в.о. керуючого відділенням – Іващенко Вікторія –
тел. 2-13-47.

Детальніше про програму «теплих кредитів» читайте за посиланням: http://saee.gov.ua/uk/consumers/derzh-pidtrymka-energozabespechenya.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь