A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Про особливості справляння екологічного податку за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах на території Чернігівської області

Дата: 21.02.2020 10:28
Кількість переглядів: 500

Головне управління ДПС у Чернігівській області надає рекомендації щодо справляння екологічного податку (далі - Податок), в умовах дії Податкового кодексу України (далі - Кодекс) та відповідно до листа Департаменту екології та природних ресурсі Чернігівської ОДА від 17.02.2020 № 04-14/411.

Порядок справляння Податку регламентується статтями 240-250 Розділу VIII Кодексу.

Проте Головне управління ДПС у Чернігівській області з метою уникнення помилок платниками податку при визначенні податкового зобов’язання за рахунок правильного застосування  підвищуючих коефіцієнтів до ставок екологічного податку доводить до відома платників податку наступне.

Нарахування податкових зобов’язань, та й відповідно і сплата екологічного податку СГ- платниками податку за розміщення відходів залежить безпосередньо від ставок податку, що встановлюються  залежно від класу небезпеки та рівня небезпечності відходів, а також від правильного застосування СГ- платниками податку коефіцієнтів до ставок податку, що залежать від категорії звалищ (забезпечують/не забезпечують повне виключення забруднення атмосферного повітря або водних об’єктів) та встановлюються залежно від розташування місць розміщення відходів (в межах населеного пункту або на відстані менш як 3 км від таких меж, або на відстані від 3 км від меж населеного пункту).

Для з’ясування питання щодо визначення категорії екологічної безпеки Місць видалення відходів  (далі – МВВ) на території Чернігівської області була проведена робоча зустріч  між фахівцями  Головного управління ДПС у Чернігівській області, Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області. За результатом такої зустрічі, Протоколом  № 1 – п від 23.12.2019 інформацію про те, що на території Чернігівської області всі МВВ за своєю категорією екологічної безпеки не забезпечують повне виключення забруднення атмосферного повітря або водних об’єктів сторони робочої зустрічі вирішили вважати  узгодженою та такою, що може бути використана податковим органом, як офіційна інформація від Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Отже, на території Чернігівської області всі МВВ за своєю категорією екологічної безпеки не забезпечують повне виключення забруднення атмосферного повітря або водних об’єктів. Тому для визначення розміру податкового зобов’язання по екологічному податку за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, СГ- платникам податку у відповідності до вимог п.4 ст. 246 Кодексу ставки податку необхідно збільшувати  у 3 рази. 

Таким чином, при складані Податкової декларації екологічного податку  в колонці 5 рядка 4  Додатку 3 до Податкової декларації екологічного податку необхідно зазначати розмір коефіцієнта  «3» по всіх об’єктах Чернігівської області, на яких здійснюється розміщення відходів.

                    

 Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь