A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Робота дитячих садків громади під час карантину: працюємо з обережністю

Дата: 13.07.2020 15:04
Кількість переглядів: 649

Реалії сьогодення встановлюють нові правила. Перед освітянською дошкільною  спільнотою з’явився чи не найголовніший виклик – працювати в умовах карантину при коронавірусній  інфекції COVID-19. Організувати роботу і запровадити її, щоб не було негативних наслідків, скоординувати роботу з дітьми, узгодити всі питання з батьками, дотримуватися вимог нормативно-правових актів – все це необхідно при проведенні  протиепідемічних заходів у закладах.

Уряд послабив дії карантинних заходів для закладів дошкільної освіти з 25 травня 2020 року, але рішення про відкриття закладів повинна була прийняти місцева влада. Враховуючи епідемічний стан на території Варвинської громади та забезпеченість необхідними матеріалами та обладнаннями для дотримання правил карантинних заходів 22 червня 2020 року заклади дошкільної освіти  Варвинської об’єднаної територіальної громади відчинили двері для своїх вихованців, які так з нетерпінням чекали відкриття улюблених садочків.

На час відкриття, заклади дошкільної освіти були забезпечені безконтактними термометрами, захисними масками, гумовими рукавичками, дезактивами, миючими, дезінфікуючими та чистящими засобами. Батьки взяли участь у забезпеченні своїх дітей одноразовими паперовими рушниками.

10 липня 2020 року за ініціативою Варвинської селищної ради було здійснено позапланову контрольну перевірку роботи закладів дошкільної освіти смт Варва «Казка» та «Джерельце». Комісія у складі: заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дейнеки Тамари Олександрівни, начальника відділу освіти, дітей, молоді та спорту селищної ради Редьки Надії Вікторівни, представників управління Держпродспоживслужби у Варвинському районі Петрієнко Світлани Миколаївна та Кочерги Людмили Григорівни, представника Варвинського відділення поліції Пилипченко Карини Олегівни здійснила перевірку дотримання постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів” (зі змінами та доповненнями) в закладах дошкільної освіти.

За результатами перевірки встановлено, що протиепідемічні заходи в обох закладах дошкільної освіти дотримуються в повному обсязі: є інформаційні стенди для батьків, діти приймаються на вулиці, кожній дитині, батьками і працівникам закладу (перевіряючим також) вимірюється температура, дані заміру фіксуються у відповідних журналах медичною сестрою та вихователями груп, в достатній кількості є дезінфікуючі та миючі засоби, рукавички, захисні маски, паперові рушники, контейнери для утилізації використаних матеріалів, виміри температури у дітей та працівників здійснюються кожних чотири години (дані із журналів обліку замірів температури), кожних дві години проводиться миття поверхонь (дані із журналів обліку проведення обробки поверхонь), на вході у приміщення є засоби для дезінфекції, чітко дотримується дистанція між дітьми, як на ігрових майданчиках, так і в приміщеннях закладів.

Комісія переконалася, що працівники закладів дошкільної освіти «Казка» та «Джерельце» забезпечують виконання протиепідемічних заходів, дотримуються карантинних вимог до роботи садків, хвилюються за життя та здоров’я дітей, яких довірили їм батьки. Дякуємо щиро за їх працю і відповідальність!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь