A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

У службі зайнятості називають 5 кроків по легалізації праці

Дата: 24.07.2020 13:17
Кількість переглядів: 499

Сьогодні тіньова зайнятість – це проблема загальнодержавного масштабу, до вирішення якої долучилася і служба зайнятості. Її фахівці називають 5 кроків по легалізації праці, а саме:

1. Сприяння легальному працевлаштуванню. У службі зайнятості – найбільша база легальної роботи в межах країни. Крім того, пошук роботи та працівників здійснюється й на повному ринку праці на засадах рекрутингу.

2. Матеріальне заохочення роботодавців до створення нових робочих місць та укладення трудових договорів. На компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування можуть розраховувати роботодавці за умови працевлаштування на нові робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, та суб’єкти малого підприємництва, котрі працевлаштовують зареєстрованих безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

3. Проведення спільно з державними інспекторами праці роз’яснювальної роботи, метою якої є довести, що робота в легальному полі – це зручно та вигідно. Належно оформлені трудові відносини є гарантією соціального захисту для найманих працівників та стабільної роботи підприємств.

4. Вжиття заходів щодо осіб, які зловживають статусом безробітного. У разі встановлення факту виконання зареєстрованими безробітними оплачуваної роботи (надання послуг), їм припиняється реєстрація у службі зайнятості. Крім того, незаконно отримані від держави кошти доведеться повернути, інакше стягнення здійснюватиметься у судовому порядку.

5. Електронізація сервісів має зробити послуги державної служби зайнятості ще більш доступними та врешті-решт змінити ставлення працівників і роботодавців до явища незадекларованої праці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь