A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Підсумки перевірки стану готовності закладів освіти Варвинської громади до нового навчального року

Дата: 20.08.2020 16:21
Кількість переглядів: 632

Відповідно до наказу відділу освіти, дітей, молоді та спорту Варвинської селищної ради від 05.08.2020 року № 82 «Про перевірку закладів освіти по підготовці до нового навчального року та опалювального сезону з питань цивільного захисту, охорони праці та безпеки життєдіяльності» 19 серпня 2020 року комісією у складі заступника селищного голови Тамари Дейнеки, начальника відділу освіти, дітей, молоді і спорту Надії Редьки, головного спеціаліста відділу освіти, дітей, молоді і спорту Андрія Бобошка, головного інспектора районного сектора Державної служби України з надзвичайних  ситуацій у Варвинському районі Максима Рибальченка, начальника управління Держпродспоживслужби у Варвинському районі Владеслава Каленіченко, представника Варвинського лабораторного відділення Прилуцького міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОН України» Алла Науменко та директорів закладів освіти  була здійснена перевірка готовності закладів освіти Варвинської громади до нового 2020/2021 навчального року.

Під час перевірки особлива увага членів комісії була зосереджена на ході проведення ремонтних робіт навчальних кабінетів, приміщень соціально-побутового призначення (харчоблоків, туалетів), облаштуванні територій, виконання заходів з протипожежної безпеки.

Велику роботу щодо оновлення приміщень, поповнення матеріально технічної бази, облаштуванню площадок для дітей проведено закладами дошкільної освіти «Казка» та «Джерельце» спільно з батьками та за рахунок коштів місцевого бюджету. Проведена велика робота по створенню комфортних умов для дітей дошкільного та шкільного віку.

Враховуючи освітню реформу, здійснювалась перевірка готовності закладів освіти до роботи в умовах Нової української школи. Приємно відмітити, що з розумінням та творчістю підійшли вчителі, батьки учнів до осучаснення навчального приміщення. Стіни, стелі кімнат пастельних тонів, що створює атмосферу затишку, спокою. Коридори та рекреації виглядають стильно та креативно, пристосовані для активного відпочинку учнів. Придбані парти і стільці , що дасть змогу здійснювати зміну локацій, фліпчарти. Відкриті шафи вмістять матеріали вчителя, предмети, обладнання, необхідні учням для роботи. Облаштовані місця для відпочинку (килимок, пуфики, столик та стільчики, настольні ігри), класні бібліотечки. На черзі встановлення інтерактивного обладнання, ламінаторів та БФП.

Зі смаком  виготовлені та розміщені куточки. Передбачено простір для розміщення зразків учнівської творчості, формування правил роботи в класі, тощо. Учителі початкових класів демонструють високу психологічну та методичну готовність до роботи у реаліях Нової української школи.

У навчальних кабінетах вчителями предметниками, батьками, технічними працівниками закладів проведені поточні ремонти. Учителі забезпечені методичними матеріалами.

Працівники закладів позашкільної освіти приклали чимало зусиль для підготовки приміщень, в яких дітям буде комфортно та зручно займатись творчістю та спортом, дослідженнями і просто цікаво проводити позаурочний час.

Хоча станом на 19 серпня 2019 не всі заплановані роботи з підготовки до навчального року виконані в повному обсязі, ведуться ремонтні роботи, все ж комісія відзначила, що усі заклади освіти продемонстрували належну готовність до нового 2020/2021 навчального року. Працівникам закладів разом з батьками та спонсорами вдалося виконати значний обсяг робіт та створити комфортні умови для навчання школярів і виховання дошкільнят. Крім того, всі заклади готові до виконання вимог протиепідемічних заходів пов’язаних з COVID-19.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь