A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

На ринку праці всі рівні

Дата: 03.12.2020 14:32
Кількість переглядів: 362

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю. Державна служба зайнятості сприяє працевлаштуванню громадян цієї категорії. Вони отримують повний перелік соціальних послуг, які надаються шукачам роботи.

За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості

Лидия Падалка

, протягом січня-листопада 2020 року в області послуги служби зайнятості отримали 1,9 тис. людей з інвалідністю, що на 18% більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Статус безробітного мали 1,8 тис. громадян цієї категорії, що на 21,5% більше, ніж за цей період торік.

У поточному році в області за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 357 безробітних осіб з інвалідністю, з них 15 - на нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю єдиного соціального внеску. Наразі вони працюють операторами або машиністами (кочегарами) котельні, охоронниками, водіями, продавцями, слюсарями-ремонтниками, трактористами, підсобними робітниками, сторожами, прибиральниками. Серед працевлаштованих є й спеціалісти державної служби, юристи, інженери, менеджери, економісти, бухгалтери, медсестри тощо.

Не кожна людина, яка бажає працевлаштуватися, володіє затребуваною професією. В таких випадках служба зайнятості пропонує своїм клієнтам безкоштовно пройти професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Протягом січня-листопада поточного року на професійне навчання було направлено 64 людини з інвалідністю. Крім того, 40 осіб залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

#служба_зайнятості #ДСЗ #інвалідність

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь