A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Соціальне супроводження прийомних сімей та ДБСТ

Дата: 11.03.2021 17:19
Кількість переглядів: 1630

Одним із важливих напрямків роботи Варвинського центру соціальних служб Варвинської селищної ради є сприяння створенню та поширенню у громаді сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Важливою соціальною послугою для  сімей зазначеної категорії є здійснення соціального супроводження з метою адаптації дітей до проживання у новому сімейному середовищі та надання допомоги батькам у налагодженні виховного процесу.

Послуга супроводження потребує комплексного підходу та різнобічних знань фахівця, як соціально-педагогічного та психологічного характеру, так і юридичного. Цей важливий напрямок роботи Центру здійснює провідний  фахівець із соціальної роботи Наталія Петльова. 5 березня цього року фахівець, спільно зі спеціалістом служби у справах дітей Прилуцької райдержадміністрації Оксаною Хоменко, відвідали одну з прийомних сімей громади та зустрілися із 4 прийомними дітьми, на базі КЗЗСО «Журавська ЗОШ І-ІІІ ст.».

Під час зустрічі із соціальним педагогом школи були обговорені проблеми адаптації дітей до навчання на новому місці, напрямки соціально-профілактичної роботи з прийомними дітьми, які навчаються у старших класах.

З дітьми проведено бесіди щодо попередження появи конфліктних ситуацій у шкільному оточенні, формування навичок побудови позитивних стосунків в колективі однолітків та набуття індивідуальних досягнень у різних видах діяльності.

Загалом, на території Варвинської СТГ функціонує чотири прийомні сім’ї та один дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Послуга соціального супроводження надається їм постійно, а це означає, що держава протягом усього періоду функціонування таких сімей здійснює захист прав та інтересів прийомних дітей, надає їм та батькам фахову підтримку.

Фото без опису

 

З інформацією про механізм створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу можна ознайомитися за посиланням: https://varvynska-gromada.gov.ua/prijomna-simya-opika-pikluvannya-15-39-24-07-08-2020/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь