A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Будні фахівців Варвинського центру соціальних служб Варвинської селищної ради продовжуються

Дата: 18.03.2021 11:46
Кількість переглядів: 786

З метою наближення соціальних послуг до соціально уразливих категорій населення, зокрема сімей з дітьми, 11 березня цього року фахівцями Варвинського центру соціальних служб селищної ради організовано ряд виїздів у села громади. Послугами інформування, консультування, соціальної профілактики охоплені 8 родин, зокрема багатодітні, опікунські, та сім’ї, в яких проживають діти з інвалідністю. До роботи з сім’ями були залучені начальник служби у справах дітей Варвинської селищної ради, старости округів та місцеві медичні працівники.

В с. Леляки обговорення наявних проблем сімей з дітьми розпочалося на базі місцевого дошкільного закладу освіти «Віночок». Зі слів завідуючої ДЗО та вихователя, в садочку створено всі умови для повноцінного догляду, навчання і розвитку дітей. Батьки намагаються не залишати дітей вдома без потреби, вчасно повідомляють вихователя про причини невідвідування дитиною закладу. В разі виявлення у дітей ознак неналежного догляду педагоги проводять профілактичні бесіди з батьками. Наразі є потреба в обстеженні одного з вихованців дошкільного віку спеціалістами інклюзивно-ресурсного центру.

 Важливі питання обговорювались під час візиту в сім’ю одинокої, багатодітної матері, яка виховує та доглядає 5 дітей. Крім головної послуги – соціального супроводу – сім’ї постійно надаються послуги інформування, консультування, представництва інтересів. З метою попередження наслідків неналежного виконання матір’ю своїх батьківських обов’язків, недопущення зловживання спиртними напоями, вжито соціально-профілактичні заходи.

Не залишилась поза увагою і єдина в селі опікунська сім’я. Наразі опікун самостійно виховує 6-річну онуку, виконуючи свої опікунські обов’язки, зі слів педагогів, на високому рівні, забезпечує дівчинку не лише матеріально, а й душевною теплотою і турботою.

Нововиявленій молодій сім’ї з 1,5 – річною дитиною надано медичну, правову консультації, розпочато оцінювання потреб її членів у соціальних послугах згідно з чинним законодавством.

Цього ж дня в с. Остапівка фахівець із соціальної роботи центру відвідала дві багатодітні сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах та отримують низку соціальних послуг. Зокрема сім’я з новонародженою дитиною, яка перебуває під соціальним супроводом центру, в ході візиту була поінформована про порядок  оформлення відповідних видів державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Двом сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах через зловживання батьками алкоголем, надано послуги соціальної профілактики, консультування.

Також відвідані сім’ї, діти з яких, через особливі освітні потреби, навчаються в спеціалізованих навчальних закладах та в зв’язку з передчасними весняними канікулами перебувають вдома.

Фото без опису

За повідомленням КЗ «Варвинський центр соціальних служб»

Варвинської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь