A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Світ сімейних захоплень

Дата: 05.04.2021 22:56
Кількість переглядів: 1141

Серед  нас  є дивовижні сім’ї, які мають цікаві захоплення. Практично будь-який вид спільної діяльності, в якому бере участь родина, дуже зближує. Займаючись спільними справами, діти краще пізнають своїх тата й маму, відкривають в собі щось нове. Сімя зміцнюється не лише традиціями, але й одним спільним захопленням - сімейним хобі.

Всі, хто знає подружжя Сисунів - Сергія та Вікторію, знають і їхню активну життєву позицію – не стояти осторонь чужих проблем. Про це можна судити по справам цієї сімейної пари. Адже саме вони - єдині батьки-вихователі у нашій громаді. З грудня 2020 року на базі їхньої сім’ї створено дитячий будинок сімейного типу, де проживають та виховуються п’ятеро дітей, позбавлених батьківського піклування.

Особливістю сім’ї є також давнє захопленням собаківництвом. Саме до такого хобі дорослих із задоволенням долучилися усі діти.  А доглядати є за ким. В сім’ї живе дев’ять собак: ягдтер’єри та західносибірські лайки. Домашні улюбленці неодноразово приймали участь у різноманітних змаганнях та випробуваннях для мисливських собак. Так і цього року, на Всеукраїнських змаганнях серед мисливських лайок по підсадному кабану, у березні 2021 року, лайка  Гєра-Мігера зайняла 3-є місце та здобула диплом ІІ ступеня, лайка Гріна – диплом ІІІ ступеня.

Здавна відомо, що спілкування з тваринами має корекційний  та розвиваючий вплив на людину. Та і кожен із власного досвіду може стверджувати, що взаємодія із домашніми улюбленцями знімає психічне напруження, дозволяє пережити зміни і шукати ресурси в самих собі, дає заспокоєння і впевненість.

Психологи стверджують, що якщо дитина турбується про живу істоту, то дуже швидко матиме для себе кращого друга, і отримає ні з чим не зрівнянну користь. Свого першого домашнього улюбленця дитина запам'ятає на все життя. Взаємодія з тваринами посилює фізичний, соціальний, емоційний і розумовий розвиток. Домашні тварини є потужним джерелом безумовної любові для дитини. Крім того, діти вчаться співчуття, доглядаючи за твариною.

Те, що турбота про домашнього вихованця принесе дітям багато радості й теплих спогадів, є очевидним і для батьків-вихователів: Сергія Павловича та Вікторії Григорівни.  Кожна влаштована дитина має свою непросту історію і тому для її вдалої адаптації необхідні особливі умови та індивідуальний підхід. У випадку всіх дітей спрацювало спілкування з собаками: треба лише бачити їхні очі після кількох місяців влаштування у нове сімейне середовищі. Та про це вже в наступній розповіді…
 


За інформацією КЗ "Варвинський центр соціальних служб

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь