A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Служба у справах дітей інформує

Дата: 12.04.2021 12:42
Кількість переглядів: 1004

Вже протягом багатьох років існує тісна співпраця місцевої служби у справах дітей з обласним відділенням дитячого фонду України яка з роками, не боюся цього сказати, переросла у тісну дружбу.

         Ця співдружність дала змогу багатьом дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей відпочивати та оздоровлюватися за кордоном – в теплих краях Італії та Іспанії.  Завдяки іноземним благодійникам, за  співпраці з громадською організацією „Дитячий фонд Чернігівщини“  дітлашня літала за кордон по два рази на рік – влітку та під час новорічно-різдвяних свят. Були часи, коли до аеропорту «Бориспіль» вирушав повний автобус малечі Варвинщини, щоб потім  літаком – до Італії, де на них з нетерпінням чекали італійські друзі. Діти відпочивали там в пансіонатах та  заможних родинах меценатів, часто разом бували на Сардинії та Сицилії, купалися в теплому ласкавому Середземному морі.  Багато з них вже давно стали дорослими, мають власних  дітей, але  міцну дружбу, яка зав’язалася в дитинстві, зберегли й до  нині, щиро дякуючи за допомогу та підтримку небайдужим людям.

         Але,  шкода, часи змінюються. У зв’язку  з пандемією минулого літа, та нажаль і цього, наша малеча не зможе вирушити в теплі краї. Тому в дію був запущений новий проєкт «Адресна допомога на відстані». Завдяки цьому проєкту близько 18 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з обмеженими фізичними можливостями, дітей з багатодітних сімей отримують щоквартальну фінансову допомогу. Також, минулого року,  з  нагоди Дня Святого Миколая три сім’ї,    в яких виховується 9 дітей, отримали продуктові набори, а п’ять дітей з багатодітної малозабезпеченої родини     та дитина з обмеженими функціональними можливостями –  солодощі і подарунки (на замовлення)  - від Діда Мороза.

         Не зважаючи на нинішню економічну скруту, яка зачепила весь світ, нещодавно, напередодні великодніх свят, працівники громадської організації „Дитячий фонд Чернігівщини“ придбали за кошти іспанських меценатів та передали продуктові набори  трьом родинам Варвинщини,  яких виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-напівсироти, що раніше відпочивали в Іспанії. Малеча згадує далеких друзів,  щиро радіє подарункам та з оптимізмом надіється на скору зустріч. 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь