A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Усі роботодавці зобов’язані звітувати службі зайнятості про наявні вакансії

Дата: 28.05.2021 10:34
Кількість переглядів: 335

Це вимагає Закон України «Про зайнятість населення». Мета форми звітності №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» - оперативне вирішення питання добору персоналу та пришвидшення укомплектування вакансій.

Звіт подається за наявності в роботодавця попиту на робочу силу не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансій. До речі, датою відкриття вакансії є наступний день після створення робочого місця чи припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним, або дата, починаючи з якої може бути укладений трудовий договір з найманим працівником. Роботодавець може подати звіт № 3-ПН особисто до будь-якого центру зайнятості (філії) незалежно від місцезнаходження підприємства, а також засобами електронного зв’язку, зокрема через «Електронний кабінет роботодавця».

Зауважимо: подавати цей звіт потрібно завжди, навіть тоді, коли роботодавець має намір шукати працівника самостійно без допомоги служби зайнятості. Для уточнення характеристик вакансії (умов праці, розміру заробітної плати, вимог до претендента) подається уточнювальна звітність на заміну первинної. При цьому не можуть бути змінені дані щодо кількості вакансій та назви професії (посади).

Актуальність зазначених у звіті вакансій уточнюється фахівцями служби зайнятості не менше ніж двічі на місяць під час особистої зустрічі з роботодавцем, у телефонному режимі або через засоби електронного зв’язку. У разі відсутності потреби здійснення добору працівників та зайняття вакансії роботодавець може самостійно повідомити про це службу зайнятості в будь-який зручний для себе спосіб: у письмовій чи усній (телефонній) формі, а також через відмітку в корінці направлення на працевлаштування на вакансію, видане безробітній особі. У разі повідомлення роботодавцем про укомплектування вакансії добір претендентів на неї службою зайнятості припиняється.

Бланк звітності форми №3-ПН ви можете знайти на регіональній вебсторінці Чернігівського обласного центру зайнятості у рубриці «Роботодавцям» підрубрика «Форми звітності» або за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/.../forma-zvitnosti-no-3-pn...
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь