A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Робота дистанційного консультаційного пункту в Варвинському районному сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області

Дата: 31.05.2021 15:55
Кількість переглядів: 502

25 травня 2021 року  відбулася робота дистанційного консультаційного пункту в Варвинському районному  сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області. Старший інспектор сектору Костинецький Володимир Миколайович присутнім розповів про пробаційні програми.

      Пробаційні програми - спеціальні програми соціально-психологічного або психо-корекційного напряму, які суд зобов'язує пройти для того, щоб людина змінила свою прокримінальну поведінку, своє ставлення до оточуючих, свій внутрішній світ.

       Затверджено такі пробаційні програми для роботи з суб’єктами пробації: «Попередження вживання психоактивних речовин», «Подолання агресивної поведінки», «Зміна прокримінального мислення». До реалізації пробаційної програми у порядку, визначеному законодавством, можуть залучатися установи, організації, незалежно від форми власності, об'єднання громадян, окремі громадяни, які можуть надавати послуги, необхідні для реалізації пробаційних програм.

       Реалізація кожної пробаційної програми передбачає: складання графіка, відвідування занять, дотримання певних правил поведінки при цьому, оцінку результатів та висновок про виконання пробаційної програми.

      Спільною метою пробаційних програм є досягнення позитивних змін у поведінці суб'єкта пробації.

        Метою реалізації пробаційних програм є виправлення суб′єктів пробації, звільнених від відбування покарання з випробуванням та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

         Реалізація кожної пробаційної програми забезпечується органами пробації та передбачає: складання графіка відвідування занять, при цьому дотримуючись певних правил поведінки, а також оцінки результатів та висновків про виконання пробаційної програми.

         З нагоди 10-річчя ухвалення Закону України «Про безоплатну правову допомогу» проведено кінопоказ фільму «Мавританець».

          Також розповідаючи про основні завдання відділу бюро правової допомоги, Місько Ольга звернула увагу, на те, що одним з них є проведення правопросвітницьких заходів, зокрема, тих, що направлені на запобігання та протидію злочинності, адже на сьогоднішній день, враховуючи рівень криміногенної ситуації, ці питання є досить актуальними.  Також акцентувала увагу на необхідності об’єднувати свої зусилля на підвищення правової свідомості та обізнаності громадян про свої права.

Під час дії роботи дистанційного консультаційного пункту була приділена увага реалізації проекту Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України», яке здійснюється системою безоплатної правової допомоги. Приватні землекористувачі на практиці стикаються з багатьма проблемами. Найчастіше люди звертаються з правовими питаннями щодо договорів оренди земельної ділянки (укладання, внесення змін, розірвання та поновлення), права власності на землю (оформлення, набуття права, спільна власність. Багато запитань щодо права користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб або для забудови, земельного податку, відшкодування збитків за пошкодження посівів сільгоспвиробникам та протидії рейдерському захопленню.
Фото без опису

  Володимир Костинецький                                                                                                        

старший інспектор Варвинського РС

філії ДУ «Центр пробації»

 в Чернігівській області                                                               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь