A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

"ДОПОМОЖЕМО ЖЕНІ"

Дата: 30.05.2021 16:57
Кількість переглядів: 208

Доброчинна акція на підтримку варвинського десятикласника Євгенія Філоненка, який нині бореться з важкою недугою - онкологією крові, відбулася сьогодні на варвинському стадіоні "Юність".  


Ще з осені минулого року, коли  було виявлено захворювання, родина  хлопчика намагається самотужки осилити дороговартісне лікування, яке він проходить у онкологічних медзакладах. Небайдужих земляків мобілізували на допомогу однокласники Жені з 10-А класу першого селищного ліцею з класним керівником Валентиною Соловей, вчителем і мамою однокласника Тетяною Коваленко, педагогами закладу, розпочавши збір коштів,  а керівник сектору сім'ї, молоді і спорту селищної ради Юлія Скрипка запропонувала благодійний легкоатлетичний пробіг і велозаїзд, аби привернути до збору коштів якнайширшу увагу. 


Ідею підтримали педагоги і вихованці обох ліцеїв, друзі й однокласники юнака, колеги-радівці, чимало небайдужих варвинців, які взяли участь у акції.  Офіційно на участь зареєструвалися близько трьох сотень осіб, проте пожертви робили й чимало інших учасників, адже прийшли на акцію родинами.  Були й такі, хто приніс хлопчикові ті кошти, що раніше небайдужі люди збирали на лікування для них, або робили пожертви без реєстрації прізвища.


На підтримку Жені всі охочі пробігли почесне коло стадіоном, а велосипедисти проїхали вулицями селища. Поряд з дітворою і юнацтвом бігли і їхали дорослі, в тому числі вчителі. Однокласники юнака вели для нього інтернет-трансляцію і Женя  особисто приймав підбадьорливі звернення, теплі побажання якнайшвидшого одужання, спілкувався з учасниками акції.  


Немало варвинців старшого віку взяли участь у зборі коштів, для таких діяла опція "Не побіжу, але допоможу". З початку і до завершення акції поряд з організаторами і учасниками була голова громади Валентина Саверська-Лихошва, яка теж висловила слова підтримки Жені та його родині, а небайдужим варвинцям подякувала за готовність  допомогти. 


Того дня було зібрано 31 тис. 835 грн, напередодні акції, у ході сесії і виконкому селищної ради, їх учасники зібрали більше 3,5 тис. грн. Кошти буде передано родині Філоненків.


Боротьба з тяжкою недугою триває, тому організатори збору, друзі-однокласники Жені дуже сподіваються, що пожертви надходитимуть і надалі. На Варвинщині не бракує потужних сільгосппідприємств, розвивається бізнес, тож хотілося б вірити, що до порятунку молодого життя зможуть долучитися люди, у чиїх можливостях допомогти у лікуванні. 


Карта ПриватБанку 4149 4991 0546 1592 (мама Філоненко Лариса Василівна). Не залишаймося осторонь такої біди, що спіткала юного варвинця. Усім миром, допомогою і підтримкою, вирвемо його із пазурів хвороби

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь