A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

12 вересня – День працівників нафтової, газової і нафтопереробної промисловості

Дата: 10.09.2021 15:26
Кількість переглядів: 304

Останні роки у нафтогазовій галузі Варвинщини – краю, що свого часу гримів на теренах держави, сталося немало змін – і, на жаль, не на краще. Видобуток місцевої вуглеводневої сировини суттєво зменшився, давальницьку, зокрема газ на переробку – теж переспрямовано на інші переробні підприємства, відтак потужності одного з ключових донорів бюджету нашої громади – Гнідинцівського газопереробного заводу, задіюються лише частково, а це – як відомо, робочі місця, наповнення місцевої скарбниці, розвиток громади.

Проте, як би складно не було за нових реалій, а колектив ГПЗ, злагоджений, фаховий і витривалий, працює, виконує доведені завдання, прагне збереження підприємства. Заводчани, все ж таки, сподіваються, що компанія і держава знайдуть гідне місце для потенціалу підприємства у структурі свого нафтогазового комплексу.

З нагоди професійного свята, яке відзначається прийдешньої неділі, група працівників Гнідинцівського ГПЗ нагороджена почесними відзнаками, зокрема: М.М. Журавель, електрогазозварювальник РМЦ – Заслужений працівник ПАТ «Укрнафта»; С.О. Рубан – Відмінник праці ПАТ «Укрнафта»; О.І. Кліменко, М.М. Дейкун, С.В. Науменко – грамоти «Укрнафти»; В.М. Кадощенко, О.Г. Галіновський, С.В. Красій – грамота і подяка ОПКП ПАТ «Укрнафта»; І.Ю. Рагуля, А.Н. Кошель, С.І. Байбаков, А.С. Павлюк – грамота і подяка ЦР Укрнафтогазпрофспілки; М.М. Гашков, С.В. Воронченко, Т.А. Кузьменко, О.Луценко, Д.С. Задорожний – грамота Федерації профспілкових організацій Чернігівської області; В.Я. Парахненко, А.С. Воронченко, Н.Ю.Скнар, О.І. Костенко – грамота і подяка профкому ГПЗ; І.О. Виноградський, І.В. Бахмач, А.В. Даценко, В.М. Шостаков, В.О. Либохоря, С.І. Ленець, О.П. Сушина, О.В. Сердюк, А.Р. Карпов, В.О. Охріменко, В.Н. Сахно, Н.І. Даниленко – грамота Гнідинцівського ГПЗ.

На підприємстві діє чисельна і дієва профспілкова організація, членами якої є біля семи сотень працівників ГПЗ та інших структурних підрозділів, ветерани виробництва. Збережено не тільки достойний рівень оплати праці, а й низку соціальних програм для спілчан – виплати на лікування і оздоровлення, приємні подарунки до святкових дат, культурне і спортивне життя колективу, турбота про дитячий відпочинок і оздоровлення. Хоч цього року місцевий оздоровчий табір «Веселка» не діяв (чисельність відпочивальників у будиночках перевищує карантинні нормативи), проте діти нафтовиків мали змогу оздоровитися в охтирському закладі «Космос».

У період поширення коронавірусу надавалася допомога тим заводчанам, кого вразила ця недуга. Адміністрація і профком дбають про забезпечення працівників засобами особистого захисту, про чітке дотримання карантинних заходів і безпеку праці.

Справжньою окрасою культурного життя підприємства і Варвинської громади залишається хоровий колектив ГПЗ, який нещодавно, з нагоди 30-річчя Незалежності України, мав нагоду виступити на столичній сцені – у Будинку для офіційних прийомів, поряд будівлі Верховної Ради України. Розповіді про заводський хор, який по праву має звання «народного аматорського» (більше двох десятків учасників, керівник О.М. Гончаренко), та очільницю профспілкової організації, ініціативну та діяльну Тетяну Левченко було вміщено до книги «Чернігівщина: імена та здобутки».
 

У презентації цього пам`ятного фоліанту взяли участь голова обласної ради О. Дмитренко, її заступники і народні депутати від Чернігівщини. Заводський колектив виконав дві пісні – «Маруся» і «Гей, соколи» і додав заходу особливої урочистості, українського творчого колориту. У організації поїздки суттєву допомогу надала об`єднана нафтовицька профспілка, а всі місцеві соціальні, культурні й спортивні ініціативи підтримує адміністрація підприємства, зазначає Т. М. Левченко. Зокрема, постійно відбувається чимало змагань з футболу, волейболу та інших видів спорту, де традиційно забезпечуються заохочувальні призи.

Заводчани не тільки старанно працюють, кожен – з усією відповідальністю за свою ділянку роботи, а й підтримують заводський дух колективізму, охоче спілкуються, проводять спільне дозвілля, займаються творчістю і спортом.

Отож, напередодні професійного свята зичимо їм, а також всім працівникам і ветеренам галузі – мешканцям Варвинщини, щонайміцнішого здоров`я, такої ж витримки на всі труднощі сьогодення, оптимізму і надії на краще. У професії і в країні.

Хай завжди у вас буде улюблена робота, гідний достаток, злагода в родинах!

 Є. Зима,

фото автора і з архіву профкому ГПЗ
Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь