A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

НОВИЙ І ЩЕ НОВІШИЙ

Дата: 14.09.2021 08:23
Кількість переглядів: 305

НОВИЙ І ЩЕ НОВІШИЙ – такі шкільні автобуси віднедавна працюють на підвезенні школярів до Озерянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, а це до пів сотні учнів (18 – Кухарка, 17 – Брагинці, 13 – Мармизівка). Зокрема, як повідомляла газета, нещодавно Варвинською селищною радою  за кошти місцевого бюджету було придбано новий автобус, а днями у громаду повернувся й ще один, озерянський, – після капітального ремонту.

Одразу зазначу, від нового його годі й відрізнити, адже повністю замінено всі ключові агрегати автобуса і навіть салон, а от порівняно з новим має велику перевагу: капремонт обійшовся громаді у 400 тис. грн, тоді як нова транспортна одиниця коштувала б щонайменше 1,8 млн грн.

Результат тривалих дебатів у раді – треба чи ні такі капіталовкладення за бюджетної скрути, новий автобус  кращий чи оновлений тощо – оглянули  особисто селищний голова Валентина Саверська-Лихошва, заступник з гуманітарної сфери Олександр Філоненко і начальник відділу освіти Володимир Кутовий, котрі поспілкувалися із виконавцем робіт.  ФОП Кудлай Вячеслав Петрович разом із своїми працівниками передав варвинцям оновлений автобус.
 

Хоч роботи виконано у рекордно короткий  термін – близько півтора місяця, тоді як інші підприємства  могли протримати автівку й до півроку, на лінійку готовності  її поставлено повністю оновленою – відремонтовано добротно і якісно, на совість. Замінено мотор, коробку передач, салон, чимало інших вузлів і агрегатів – «рідною» лишилася  хіба «гума» задніх коліс, бо теж була нещодавно придбаною, всміхалися ремонтники.

– До речі, виконавець – прилуцький, – зазначає Володимир Кутовий. Це теж велика перевага: гнати транспорт далеко не треба, а також на час ремонту ФОП, який як перевізник утримує два десятки транспортних одиниць і започаткував власний ремонтний бізнес, надав нам  альтернативний автобус для підвезення школярів.

Такий ремонт, якщо він виконується справжніми майстрами – вигідна справа, отримуємо фактично новий автобус за значно меншу ціну. Випробуємо в роботі озерянський автобус і сподіваємося у перспективі з допомогою цього виконавця оновити інші транспортні одиниці.

Варвинські освітяни прилуцьким ремонтним сервісом задоволені і впевнено рекомендують його всім, кому потрібен ремонт транспорту будь-якої складності (телефон для контактів – 099-078-65-67).

Автопарк варвинської освіти – постійна турбота громади, адже питання підвезення учнів і педагогів у сільській місцевості завжди було актуальним, а зі змінами мережі, що, на жаль, відбуваються через демографічні процеси, – і поготів. Станом на вересень цього року оперативного і якісного підвезення потребують 138 школярів Варвинщини.

Текст і фото Є. Зими

На світлинах: після капремонту постав автобус, як новий;

у прилучанина Вячеслава Кудлая якісну роботу охоче приймали голова громади і керівники освітньої галузі.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь