A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Губернатор Чернігівщини В.Чаус: ситуацію з наповненням місцевого бюджету слід вирішувати у діалозі з бізнесом

Дата: 23.09.2021 16:11
Кількість переглядів: 263

Вчора, 22 вересня, Варвинщину відвідав голова Чернігівської обласної державної адміністрації В`ячеслав Чаус – у ході робочого візиту до південних громад області – Ічнянської та Варвинської Прилуцького району.

Зокрема, оглянув відремонтовані дороги, і в тому числі Варва-Хукалівка-Поділ, де капітально оновлено проблемну брагинцівську ділянку, та вивчав ситуацію з продовженням реконструкції навчальних закладів у Ічні та нашій Журавці, побував на новобудові Журавської амбулаторії, котра готується до роботи, тут щойно підключено електроенергію, а також на міні-заводі з виробництва біогазу у Журавці.  На об’єктах Варвинщини його супроводжували голови Прилуцької РДА Геннадій Луценко та Варвинський селищний – Валентина Саверська-Лихошва.

Відвідавши центр громади – Варву, очільник  ОДА побував на спортивному майданчику у «Казковому містечку», який у числі подібних десяти в області бере участь у першій черзі проекту популяризації здорового способу життя «Активні парки», започаткованого Президентом України. Така участь для варвинців  вже невдовзі має увінчатися встановленням у велелюдній громадській  локації нового сучасного спортмайданчика зі штучним покриттям і тренажерами.

У Варві відбулося й спілкування губернатора зі ЗМІ області і громад, які відвідав. На запитання, чим може зарадити область і губернатор зокрема у проблемах наповнення місцевого бюджету, коли на Варвинщині не тільки згортається промислове виробництво, а й низка існуючих підрозділів «виводять» податки за межі нашої громади, В`ячеслав Анатолійович відповів:

– Ми будемо спілкуватися з бізнесом (зокрема, з керівництвом «Укрнафти» – прим. автора). Я вважаю, і говорив про це на Раді громад, яку створено в області, що податки мають сплачуватися за місцем діяльності виробництва і проживання  працівників.

Губернатор обіцяв не просто сприяння у такому діалозі, а свою особисту участь у ньому. Щодо подальшої долі сільської медицини, зокрема, виживання колишніх районних лікарень, коментував так: треба проблеми вивчати по кожному закладу й громаді індивідуально – десь доцільніше буде спільно утримувати один заклад на кілька громад, десь – підтримувати субвенціями тощо. У будь-якому разі держава має подбати про доступну медицину всім мешканцям області, наголосив він.

Очільник області акцентував увагу журналістів і колег-керівників громад не тільки на питаннях ремонту освітніх закладів, а на нагальнішому нині  – ході вакцинації від коронавірусу їх працівників. Вже з 23 вересня більше 160 навчальних закладів Чернігівщини, після оголошення «жовтої» карантинної зони, ймовірно перейдуть на дистанційне навчання, оскільки не досягли рівня вакцинації 80 %. Губернатор порівняв дві відвідані школи: в Ічнянській рівень вакцинації близько 49%, у  Журавській – 82. Роботу у звичному режимі, а відтак – надання якісної освіти, продовжить друга. Всього ж в області вакциновано 17 % населення, що не дозволяє сформувати колективного імунітету, зазначив В.Чаус.

Поїздка громадами перших осіб області покликана скоординувати і пожвавити роботу місцевої та обласної влади на вирішення нагальних проблем, а для представників об`єднаних громад – добра нагода заручитися підтримкою області у вирішенні тих питань, котрі  їм самостійно не до снаги.

Текст і фото Є. Зими



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь