A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Тексти коротких нагадувань громадянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки

Дата: 09.12.2021 16:53
Кількість переглядів: 275

  1. Взимку виникає велика кількість пожеж та трагічних випадків на них через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів опалення, електрообігрівачів. У зв'язку з цим, рятувальники нагадують - слідкуйте за справністю печей і димарів. Перевіряйте, щоб вони не мали тріщин. Не розташовуйте ближче метра від приладів опалення та електрообігрівачів спалимі речі. Пам'ятайте, що залишені без нагляду розпалені печі, котли та включені  електрообігрівачі призводять до пожежі.

 

  1. Служба "101" застерігає, що в умовах осінньо-зимового періоду майже щодня виникають пожежі від порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей та електронагрівальних приладів. У вогні гинуть та отримують травми люди. Будьте обережні, не використовуйте саморобні електрообігрівачі, не допускайте перегрівання печей, слідкуйте щоб в них не з'являлися тріщини, не використовуйте для їх розпалювання легкозаймисті речовини.

 

  1. Рятувальники застерігають, що рятуючись від холоду за допомогою опалювальних печей, котлів та електрообігрівачів, не забувайте про дотримання правил пожежної безпеки при їх використанні. Пам'ятайте, що залишені без нагляду або на ніч працюючі прилади опалення можуть спричинити пожежу. Також від теплового впливу можуть загорітися домашні речі, що розташовані на небезпечній відстані від печей та електронагрівальних приладів. 

 

  1. Рятувальники попереджають, що причиною багатьох пожеж з трагічними наслідками є необережність при курінні, особливо в нетверезому стані. Щоб уникнути лиха, будьте обережними, не паліть у помешканнях та в жодному разі не лягайте у ліжко із запаленою цигаркою.

 

  1. Служба "101" нагадує, що з метою уникнення лиха, ховайте від дітей сірники та запальнички. Не доручайте дітям наглядати за ввімкненими електричними або газовими приладами, розпаленими печами. Постійно нагадуйте дітям про небезпеку гри з вогнем та пожежонебезпечними приладами. Шановні батьки, дбайте про безпечне життя своїх дітей.

 

  1. Рятувальники застерігають: щоб уникнути пожежі, не перегрівайте печі, а також не сушіть на них або поруч дрова, одяг та інші спалимі речі. Це ж стосується і газових плит, які ні в якому разі не можна використовувати для опалювання приміщень, а також сушки одягу. Проявляйте обережність у поводженні з вогнем. Не кидайте непогашені сірники, недопалки на підлогу або у смітник. Не куріть у ліжку, особливо в нетверезому стані.

 

  1. Державна служба з надзвичайних ситуацій нагадує, що неможна користуватися пошкодженими електроприладами, розетками чи вимикачами та перевантажувати мережу одночасним увімкненням кількох потужних електроприладів. Не використовуйте саморобні запобіжники. Виходячи з дому або лягаючи відпочити, вимикайте з розетки електричні прилади. Пам'ятайте, що включені на тривалий час електроприлади стають причиною пожежі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь