A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Відкриття новоствореної Спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі

Дата: 30.12.2021 08:06
Кількість переглядів: 685

29 грудня цього року відбулося урочисте відкриття новоствореної Спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Зазначена Служба є структурним підрозділом комунального закладу «Варвинський центр соціальних служб» Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області.

Розбудова мережі спеціалізованих служб по всій Україні відбулася в рамках урядового проекту, спрямованого на реалізацію заходів оперативного реагування на випадки домашнього насильства, сприяння ефективному розв'язання проблем постраждалих осіб, надання їм первинної психологічної підтримки та консультування. В рамках зазначеного проекту, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 квітна 2021 року № 398 «Про порядок та умови надання у 2021 субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі», Варвинська селищна громада у 2021 році отримала державну субвенцію у розмірі 307 902 грн. Окрім Варвинської селищної громади на розбудову відповідних служб зазначену субвенцію отримали ще дві територіальні громади: Корюківська та Ніжинська.

В урочистому відкритті взяли участь очільники громади: селищний голова Валентина Саверська-Лихошва, перший заступник селищного голови Віктор Гармаш, заступник селищного голови з гуманітарних питань Олександ Філоненко, директор КЗ «Варвинський ЦСС» Тетяна Козлова та фахівці Центру. До проведення урочистостої події були запрошеня представники Прилуцької районної державної адміністрації: Олеся Кісленко, заступник голови райдержадмінімтрації з гуманітарних питань та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Учасники події зазначили, що окреме приміщення Консультативної служби, облаштоване необхідними меблями та устаткуванням, дасть змогу фахівцям Центру застосовувати методики із соціально-психологічної реабілітації постраждалих від домашнього насильства, створить умови для корекційних занять з дітьми. Окрім цього, сприятливі умови підвищать рівень конфіденційності, своєчасного звернення постраждалих до фахівців та отримання ними первинної та оперативної психологічної та соціальної допомоги.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь