A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Застереження від органу місцевого самоврядування

Дата: 04.02.2022 12:48
Кількість переглядів: 228

Вельмишановні земляки!

Сьогодні кожний із нас переживає найбентежніший період з часу 2014-го року. Всі ми надіємось і маємо тверду впевненість у тому, що воєнні дії не розпочнуться, повторюю: не розпочнуться.  Переконана:  все обійдеться, адже  Збройні Сили України перебувають у належному  стані. Багато держав Європи і світу допомагають нам новітньою зброєю, а Верховна Рада України  прийняла Закон України «Про основи національного спротиву», на підставі якого на місцях, в громадах, уже розпочали процес  створення  добровольчих формувань територіальних громад  та руху опору. Державне керівництво України тримає ситуацію під  контролем, а багато держав світу висловили і висловлюють  солідарність з українським народом – і  все це разом дасть позитивний результат. Україні вдасться спільними зусиллями армії й народу   вийти зі  складної воєнно-політичної ситуації. Вірте, так буде!

На виконання вище зазначеного Закону України, Варвинська селищна рада видала розпорядження про утворення добровольчих формувань територіальних громад, організацію та проведення загальних зборів,  призначила  уповноважену особу від Органу місцевого самоврядування.

Але попри впевненість у відверненні воєнного конфлікту, український народ споконвіків говорив: «Береженого й Бог береже!» Тож, поруч із переконаністю, що   все буде добре, дорослі  й діти мають покроково знати свої дії на випадок воєнної небезпеки, надзвичайної ситуації чи події.

         Головне для людини в будь-якій надзвичайній ситуації  це -  необхідність   на хвилинку подумки «зупинитись»,  відкинути  всі помисли, опанувати собою, подумати про те, що дана ситуація не є кінцем світу і кінцем життя,  адже в житті інколи  бувають вкрай напружені моменти, з яких  завжди є вихід і не один. Його лише потрібно швидко й спокійно знайти.  Завжди необхідно  пам’ятати:  вихід є з будь-якої критичної ситуації, крім…   смерті.

           Якщо ви, шановні читачі, це усвідомите  і подумки «прокрутите»: як, що і за чим потрібно робити, то ви обов’язково знайдете вихід і в будь-якій ситуації збережете здоров’я собі, своїм дітям, своїм рідним.

Не дай, Боже, будь-кому опинитися в зоні бойових дій чи потрапити в надзвичайну ситуацію, то всім  необхідно  чітко знати алгоритм дій:

 

-сконцентруватись і не піддаватись емоціям;

-у центрі населеного пункту, в якому ви проживаєте, має  прозвучати  сигнал «Увага всім!», тобто довгий монотонний гудок (у Варві його буде чути на Центральній площі, на головних вулицях, в сквері «Казкове містечко»);

-при можливості необхідно оперативно ввімкнути офіційні канали: телебачення, соціальні мережі чи радіоточки, прослухати інформацію та виконати інструкції, які мають бути  вже знайомими для вас і які спонукають вас до дії.

Після отримання звукового сигналу  чи  повідомлення можливі такі варіанти дій:

         -залишатися вдома, забезпечивши ймовірну  щільність вікон та дверей; не стояти біля вікон і тим більше не виглядати на вулицю. Якщо  є погріб чи підвальне приміщення, можна спуститися туди;

         -якщо ви вирішили оперативно перейти в обєкт укриття чи підвальне приміщення,  у Варві представники Органу місцевого самоврядування відімкнуть обєкти укриття і запросять туди  мешканців: у підвальне приміщення  гуртожитку по вул. Шевченка, 37, в обєкти укриття  в приміщенні колишнього готелю (вул.Шевченка, 35), в підвалі буд. №32 по вул. Миру (мікрорайон «Нафтовик»), чи в Будинку культури;

-перед виходом із дому до обєкту укриття  жителям  необхідно  перекрити газ, відімкнути електроенергію та воду;

-із собою потрібно взяти  найнеобхідніші речі, які мають бути складеними у валізу, або ж ви маєте чітко знати, де вони зберігаються у вашому домі, щоб довго не шукати їх;

у валізі мають бути: документи, найнеобхідніші медикаменти, гроші чи банківські картки, мобільний телефон, зарядне до нього, одяг, у тому числі й теплий, засоби гігієни,  запас води та продуктів харчування тощо.  Всього стільки,  скільки  зможете піднести.

  З огляду на різну ситуацію, яка ймовірно  може трапитись, до валізи необхідно причепити або покласти в кишеньку собі й усім членам родини записки з іменами,  прізвищами та адресою;

  -якщо ви перебуваєте в укритті або вдома (в погребі  чи підвалі), там  необхідно перечекати від кількох годин до доби, далі ситуація має прояснитись, адже всього наперед  ніколи неможливо передбачити, потрібно лише слухати засоби масової інформації.

 Тож, шановні добродії, переконливо закликаю вас не бентежитись, зберігати холодний розум, діяти швидко й рішуче, але спокійно.

Переконана: все буде добре. Я впевнена в цьому.  Я відчуває це. Я разом із вами! Тримаймося!

З повагою Валентина Саверська-Лихошва,

Варвинський селищний голова


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь