A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Продовження теми…

Дата: 07.02.2022 15:36
Кількість переглядів: 438

Вельмишановні земляки!

У попередній статті  я порушувала питання   стосовно спільних дій, якщо, не дай Боже, нам доведеться пережити будь-яку надзвичайну ситуацію (це – не  обовязково агресія північного сусіда; впевнена:  подібного не буде).  Я маю на увазі будь-яку ситуацію, яка може трапитись у житті,  до якої мешканці громади  мають бути готовими.

Дорогі друзі!

 На виконання стат. 19, п. 2, підпункту 23 Кодексу  цивільного захисту України МВС України своїм наказом від 9 липня 2018 року  №579 зобов’язало   державні органи та органи місцевого самоврядування привести в належний стан захисні споруди  цивільного захисту (ЗСЦЗ). У 2018-му році український народ не особливо переймався цим  нормативно-правовим актом, у  якому  висловлювались  застереження, а  нині  ми   зобовязані звертати на нього   увагу і безвідмовно виконувати наказ.

Тож, з огляду на ситуацію, яка нині  склалась в Україні, я змушена ще раз нагадати всім мешканцям, де  вони  мають  перечекати ймовірну надзвичайну ситуацію.

В усіх жителів  приватного сектора Варви та населених пунктів  Варвинської громади  є  погреби, а тому саме вони  мають бути  місцем укриття.

Мешканці багатоповерхівок мають підвальні приміщення в будинках,  а  тому основне завдання їх  жителів:  спільними зусиллями привести в порядок  проходи та підвали, які при  надзвичайних ситуаціях можна використати під  об’єкти укриття.

З огляду на вищевикладене, мешканці мікрорайону «Нафтовик» мають використовувати підвальні приміщення в п’ятиповерхівках або об’єкт  укриття  по вул. Миру, 32.

Мешканці двоповерхівок по вул. Шевченка, в яких відсутні підвали,  мають можливість зібратися на площі і можуть зайти в обєкти укриття в приміщенні колишнього готелю (вул. Шевченка, 35), в гуртожитку   (Шевченка, 37)  або ж спуститися  в об’єкт укриття  Будинку культури. Власники або керівники вищезазначених суб’єктів господарювання за кілька хвилин після звуків сирени зобов’язані  відкрити об’єкти укриття.

До речі, нагадую: йдучи в укриття,  з собою необхідно взяти документи, воду та сухий пайок, розраховані  від кількох годин до однієї доби (далі ситуація проясниться).

Вельмишановні земляки, я не лякаю вас, але, як говорять українці: «Береженого й Бог береже!» Тож, усі ми маємо  уважно прочитати звернення і чітко памятати, що робити і куди рухатись у  надзвичайних  ситуаціях.

Дай, Господи, щоб ніколи  не траплялось  подібне.

Бережи нас, Боже!

З повагою та найкращими побажанням

  Валентина Саверська-Лихошва

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь