A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Освітні можливості для дорослого населення від служби зайнятості

Дата: 23.02.2022 12:35
Кількість переглядів: 267

За направленням служби зайнятості можна безкоштовно і в стислі терміни здобути затребувану на ринку праці професію чи підвищити кваліфікацію. Безробітні навчаються виключно на замовлення роботодавців, а отже з гарантією працевлаштування.

Вчаться безробітні на базі професійно-технічних навчальних закладів області, у роботодавців та в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Зокрема, 11 центрів професійно-технічної освіти, які діють в системі державної служби зайнятості, здійснюють професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації дорослого населення за 95 ліцензованими робітничими професіями. Якими саме? Слюсар, електрогазозварник, токар, тракторист, монтажник гіпсокартонних конструкцій, кондитер та багато інших популярних сьогодні на ринку праці професій.

Але якщо професійне навчання – послуга виключно для безробітних, то для громадян, які не перебувають на обліку в службі зайнятості, є інші пропозиції. Сьогодні існує унікальна можливість стати більш конкурентоспроможними на ринку праці громадянам 45+, пройшовши навчання за ваучером за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Ваучер на навчання можуть отримати цілком безкоштовно, але тільки громадяни певних категорій: особи віком 45+ зі страховим стажем не менше 15 років, які мають професійно-технічну або вищу освіту, за окремих умов - внутрішньо переміщені особи, звільнені з військової служби, учасники АТО.

Водночас, як зареєстровані безробітні, так і громадяни, які не перебувають на обліку в службі зайнятості, можуть підтвердити результати неформального професійного навчання. Ця послуга цікава для осіб, які мають великий досвід роботи за професією, але не проходили відповідне навчання та не мають документа про професійну освіту; громадян, які бажають відновити втрачені документи або підвищити розряд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь