Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації провів семінар для працівників Варвинської селищної ради

Дата: 23.02.2022 13:38
Кількість переглядів: 225

Як протидіяти домашньому насильству, що таке гендерне бюджетування та що робити щоб не стати жертвою торгівлі людьми?

Відповіді на всі ці запитання працівники апарату Варвинської селищної ради могли отримати в рамках навчального семінару «Механізми реагування на проблеми домашнього насильства та торгівлі людьми на місцевому рівні». Даний семінар для працівників апарату Варвинської селищної ради проводився Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації. Після вступного виступу куратора групи Дмитра Никоненка та привітання Варвинського селищного голови Валентини Саверської-Лихошви, слово взяли модераторки заходу. Першою зі своєю доповіддю виступала начальник відділу з питань сім’ї та гендерної політики Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації Руслана Василівна Нагорна. Тема виступу – «Нормативно–правове забезпечення запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі».

Пані Руслана достатньо грунтовно розповіла що саме вважається домашнім насиллям, як реагувати на дії кривдника та куди звертатися за фаховою правовою, екномічною та психологічною допомогою. Руслана Василівна зазначила, що кількість звернень громадян, які постраждали від домашнього насильства збільшилася в рази. В переважній більшості жертвами є жінки та діти, проте, порівняно з минулим роком кількість звернень від чоловіків про домашнє насильство зросла в три рази.

«Жінці, якщо в неї є діти, потрібно пам’ятати, що вона не сама, за її спиної стоїть дитина, яка все бачить і чує. У свідомості дитини винакає думка, що дії її батька є цілком прийнятними та правильними. Потім, коли ця дитина виростає вона переносить модель поведінки свого батька вже у свою родину. Загалом ми отримуємо психологічно скалічене життя. Тому навіть бездіяльність однієї із сторін батьків, якщо мова іде про дітей, є формою домашнього насилля», резюмувала Руслана Нагорна.

Другою, свою доповідь презентувала головний спеціаліст відділу з питань сім’ї та гендерної політики Департаменту сім’ї молоді та спорту облдержадміністрації Катерина Олександрівна Ганжа. Катерина Олександрівна представила аудиторії відразу дві доповіді. Перша – «Поняття та види торгівлі людьми. Форми практичної діяльності громади щодо протидії торгівлі людьми на місцевому рівні». Друга – «Запровадження та реалізація гендерної політики в територіальних громадах області. Гендерно – орієнтовне бюджетування на місцевому рівні».

Модераторка об’ємно розповіла про таке явище, як торгівля людьми. Розвіяла міфи, відносно того, що така торгівля здійснюється виключно з метою сексуальної експлуатації і стосується лише жінок. Пані Катерина розповіла працівникам Варвинської селищної ради як уберегти себе від перспективи потрапити у схему по торгівлі людьми та що робити, коли людина все таки стала жертвою такого явища.

Суть другої доповіді Катерини Ганжі стосувалася достатньо нового явища для працівників місцевго самоврядування. Доповідачка розповіла що таке гендерно – орієнтовне бюджетування і як його краще впроваджувати на місцевому рівні.

«Головне дати рівні блага чоловікам та жінкам. При цьому, можливо витративши різну суму коштів» - підсумувала Катерина Ганжа.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь