A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Співпраця з волонтерами

Дата: 13.04.2022 10:10
Кількість переглядів: 173

Волонтерський рух – доброчинний рух, який поширений в усьому світі, а особливо в так званих «гарячих» точках Планети.

Слово «волонтер» у перекладі з іноземної – добровільний помічник чи помічниця,  які  безоплатно займаються  громадською діяльністю, працюючи в сиротинцях, притулках, школах-інтернатах, будинках для  престарілих, у військових частинах  тощо.

У Варві волонтерський рух розпочав діяльність ще  2014-го. Саме тоді волонтери започаткували  доставку  благодійної та гуманітарної допомоги на Схід України, в район бойових дій.

24 лютого поточного року розпочалась друга хвиля волонтерського руху Варвинщини. Нині діяльність волонтерів направлена на підтримку в основному  воїнів Збройних Сил України, а також представників територіальної оборони і  внутрішньо переміщених осіб.

Багато  разів волонтери їздили в оточений Чернігів, доставляючи туди продукти харчування, а забирали звідти земляків та всіх бажаючих залишити оточений обласний центр.

Неодноразово волонтери здійснювали поїздки до Львова, Чернівців  та інших міст Західної України, привозячи звідти медикаменти й гуманітарну допомогу.

Зрозуміло: для поїздок потрібне пальне, а це в умовах воєнного стану є певною проблемою. Тож я щиро вдячна керівництву ПП «ТТ-Нафта», АЗС  «Авіас», Гнідинцівському ГПЗ,  СТОВ «Дружба-Нова» («Кернел»), ТОВ «Прогрес» і ТОВ «Журавка», ФОП О.Кірієнку та ФОП С.Панченку, депутату Чернігівської обласної ради Сергію Гайдаю  за відчутну  допомогу, адже без їхньої дієвої підтримки  та благодійного сприяння волонтери не змогли б втілити в життя свої благородні вчинки, а селищна рада не змогла б допомогти волонтерам пальним.

 Дякую волонтерам: Олександру  та Ірині Дирявкам, Максиму  та Андрію Рибальченкам, Яні   Борщ, Тетяні Жулай, Ользі Александрів, Олексію Балабі, Віктору Борсуку, Володимиру Даценку, Олександру Пащенку та багатьом іншим.

 

Користуючись нагодою, адресую кілька вдячних слів і власникам магазинів, які допомагають  усім стражденним продуктами харчування.

Окремо дякую мешканцям Варвинської громади, старостатам сіл, педагогічним  колективам  та обслуговуючому персоналу ЗЗСО та ЗДО  за надання  продуктів  харчування,   які щопятниці Варвинська селищна рада возить  хлопцям  Збройних Сил України  та територіальної оборони міста Прилуки, серед яких є і земляки-варвинці. Щира вдячність і господарям помешкань, які взяли до себе тих, хто цього потребує, а також управлінню  соціального захисту  населення  Прилуцької районної  військової адміністрації за надання неодноразової гуманітарної допомоги, православній церкві за продукти харчування та всім мешканцям Варвинської громади, які активно допомагають у цей буремний час.

Шановні волонтери та  благодійники, доброго здоровя, гараздів та мирного неба над Україною.   Слава Україні!  Героям слава!

Валентина Саверська-Лихошва,

Варвинський селищний голова

 

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь