A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Чорнобильська біда - рубець який ніколи не прибрати

Дата: 26.04.2022 21:20
Кількість переглядів: 390

У кожного народу є як білі, так і чорні плями в історії. Як приводи для невимовної радості, ейфорії, щастя, так і для душевного болю, суму, скорботи.

В історії українського народу, на жаль, було дуже багато сумних подій, які несли і до нині несуть за собою страждання багатьох поколінь. Війни, голодомори, репресії тодішнього режиму, тотальне винищення кращих з кращих – тих, хто мав іншу думку. Так сталося, що до цього списку пережитої українцями недолі, у 1986-му додалася ще й найбільша в історії людства техногенна катастрофа. Кожен, хто хоч щось чув про Чорнобиль, відразу асоціює це місто із вибухом на Чорнобильській АЕС, наслідки якого світ відчуває й нині.

Для Варвинської селищної ради та селищного голови цей день завжди був, є, і буде поістині особливим. Перш за все, це можливість сказати велике СПАСИБІ варвинським ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. 

Сьогодні Варвинський селищний голова Валентина Саверська – Лихошва, разом із своїм заступником Андрієм Галушкою віддали данину пам'яті всім тим, хто вступив у бій із радіацією та ціною свого здоров’я рятував не тільки Україну, а й світ. Від ліквідаторів слово тримав член ради обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Михайло Григорович Дончак. Михайло Григорович занурився у історію страшної біди, називаючи страшну статистику того, скільки людей вбило та скалічило смертельне опромінення. 

Пан Михайло щиросердно подякував Варвинському селищному голові за знак поваги до істинних героїчних людей та висловив надію на те, що всі ми разом відсвяткуємо день нашої священної Перемоги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь