A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Фінансова грамотність – запорука стабільного життя у кризовий час

Дата: 23.06.2022 10:08
Кількість переглядів: 239

Володіння фінансовою грамотністю допомагає домогтися фінансового благополуччя і зберегти його протягом усього життя. При наявності таких знань людина не існує від зарплати до зарплати, а позики оформляє тільки тоді, коли впевнений, що у майбутньому така дія принесе йому дохід. Фінансово грамотні люди не панікують навіть при настанні криз та проблемних ситуацій, так як у них завжди є фінансова подушка безпеки, яка дозволяє впоратися з форс-мажорними ситуаціями.

Взгалі, звертаючись до визначення, то фінансова грамотність – це вміння управляти фінансовими потоками (доходами і витратами), грамотно розподіляти гроші, тобто жити за коштами і правильно примножувати наявний капітал.

Незважаючи на величезну важливість фінансової грамотності, в Україні похвалитися нею можуть дуже небагато. Велика частина населення виховувалася в централізованій економіці. Такі громадяни не звикли постійно думати про фінансове благополуччя, а також планувати доходи і витрати на тривалий період.

Саме тому, співробітниками  Прилуцького районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернігівській області 07.06.2022 року для клієнтів пробації була проведена лекція на тему: «Фінансова грамотність, та правильна постановка фінансовиї цілей». В ході лекції клієнтам пробації були роз’яснені основні категорії теми, та навички необхідні для вмілого користування власними коштами, а саме: планування та облік фінансових потоків, раціональне використання джерел власних доходів, правильне ставлення до фінансів та взаємодія з фінансовими організаціями.

Також, співробітниками Прилуцького РС№ 3 разом з клієнтом пробації було складено план досягнення особистих фінансових цілей.

Отже, фінансова грамотність це необхідний напрямок розвитку кожної людини, незалежно від обставин, місцезнаходження та наявних доходів, яка допомагає залишатись спокійним навіть у скрутний кризовий час.

 

Сергій Свіженко, старший інспектор Прилуцького районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернігівській області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь