A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Роз’яснення щодо діяльності волонтерів пробації

Дата: 30.06.2022 09:39
Кількість переглядів: 284

Нині волонтерів можна сміливо назвати людьми які створюють історію, вони дають надію на краще та допомагають тим, кому це дійсно необхідно. Органи пробації також залучають волонтерів у своїй діяльності.

Волонтерство у пробації — це допомога людям, які оступилися в житті, вчинили злочин, але не становлять загрози для життя і здоров’я інших людей та відбувають покарання в громаді. Ці люди прагнуть позитивних змін і хочуть стати частиною цієї громади, проте мають різноманітні проблеми й потреби, які самостійно не можуть вирішити. 

Відповідно до Положення про організацію діяльності волонтерів пробації, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 17.01.2017 № 98/5, передбачається, що діяльність волонтерів здійснюється за такими напрямами:

  • проведення соціально-виховної роботи із засудженими;
  • складання та реалізація індивідуальних планів роботи із засудженими;
  • проведення індивідуально-профілактичної роботи із засудженими;
  • надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги засудженим;
  • надання допомоги у працевлаштуванні засуджених, залученні їх до навчання, виховних заходів та соціально корисної діяльності та багато інших напрямків діяльності.

 Волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій.

В Україні на разі існує близько 600 регіональних органів пробації, та понад 400 з них вже залучають до своєх роботи волонтерів пробації. Прилуцький районний сектор № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернігівській області також співпрацює з волонтерами та залучає їх до проведення соціально-виховної роботи із засудженими, індивідуально-профілактичної роботи, надання допомоги у працевлаштуванні, навчанні та інших напрямах передбачених законодавством України. 

Цей напрям лише починає розвиватися, проте робить це дуже швидко, і вже можна з впевненістю зазначати, що волонтерство в пробації це перспективний напрямок розтику служби, та покращення життя всього суспільства.

 

Сергій Свіженко, старший інспектор Прилуцького районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернігівській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь