A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Переваги пробації для держави

Дата: 28.07.2022 15:29
Кількість переглядів: 220

Служба пробації створена перш за все для того щоб покращити життя суспільства. Переваги застосування пробації передбачають справедливе здійснення правосуддя: обрання покарання, необхідного та достатнього для виправлення, з врахуванням принципу гуманізму та високих європейських цінностей, та, безпосередньо, підвищення рівня безпеки в суспільстві.

Однак для держави є також чимало позитивних моментів які їй надає впровадження служби пробації до системи правоохоронних органів.

Перше - це зниження злочинності, основна функція всіх правоохоронних органів.

Наступне, і не менш важливе – це позитивний економічний ефект: утримання правопорушника у місцях позбавлення волі набагато дорожче для держави, ніж перебування на пробації; а також залишаючись у суспільстві особа не втрачає роботу та сплачує внески у держбюджет, особливо у скрутні часи це грає одну з вирішальних ролей.

А дотримання міжнародних стандартів та принципів гуманізму під час виконання кримінальних покарань призване покращити престиж України на міжнародній арені, як сильної правової держави, здатної піклуватися про своїх громадян і забезпечувати їх безпеку на високому рівні, саме тому модель пробації на основі якої була створена ця служба в нашій державі є симбіозом найкращих моделей даної служби з романо-германської та англосаксонської правових систем.

 

 

Сергій Свіженко, старший інспектор Прилуцького районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернігівській області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь