A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Заходи з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

Дата: 29.08.2022 09:57
Кількість переглядів: 323

Торгівля людьми – наймасштабніший злочин, злочин проти людства, прояв сучасного рабства. Такі злочини належать до когорти транскордонних. Без координації зусиль міжнародної спільноти їх не можливо подолати. Торгівля людьми вважається особливо тяжким злочином в Україні та багатьох інших країнах. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки і діти потрапляють до рук торговців людьми, як у власних країнах, так і за кордоном. При цьому страждають усі країни – і країна походження, транзиту, і країна призначення.

Якщо на початку 2000 років переважала торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації, то зараз лідирує трудова експлуатація. Так само змінилося і співвідношення жертв торгівлі людьми за статтю – якщо раніше майже 85% потерпілих були жінки, то зараз понад 60% складають чоловіки.

З метою убезпечення від потрапляння в ситуацію торгівлі людьми громадянам України, які є біженцями, а також тим, які шукають тимчасового захисту, по приїзду у відповідну країну, необхідно невідкладно зареєструватися на тимчасове проживання, що дає можливість офіційним органам країни знати про ваше перебування.

Уповноважений закликає громадян України, які перебувають за кордоном в будь-якому випадку:

  • не віддавати свій паспорт, документи, що посвідчують особу дитини, інші документи будь-кому. Зазначені документи  необхідно пред’являти лише офіційним особам під час перетину кордону або під час реєстрації у відповідній країні;
  • не віддавати незнайомим людям свій мобільний телефон або інші засоби зв’язку;
  • не дозволяти іншим стороннім особам оплачувати послуги, щоб не бути втягнутим в боргову залежність;
  • не погоджуватися виконувати жодну роботу без  підписання трудового договору або контракту, який повинен бути зрозумілим. 

30 липня відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, у звязку з цим, 2 серпня співробітниками Прилуцького районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернігівській області було проведено ознайомче заняття з клієнтами пробації, щодо того, як не стати жертвою даного злочину.

 

 

Сергій Свіженко, старший інспектор Прилуцького районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернігівській області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь