A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Про співпрацю з системою безоплатної правової допомоги

Дата: 27.09.2022 16:40
Кількість переглядів: 164

Уповноважені органи з питань пробації у своїй діяльності постійно взаємодіють з іншими органами та установами для допомоги клієнтам пробації у вирішенні проблемних питань у межах повноважень наданих державою.
Так одним з таких підрозділів є Варвинське бюро правової допомоги, яке є територіальним відділенням Координаційного центру з надання правової допомоги.

У своїй діяльності Центр керується Конституцією України, Законом України «Про безоплатну правову допомогу», іншими законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства юстиції України, іншими нормативно-правовими актами, наказами Координаційного центру, а також положенням про Центр, яке затверджене наказом Координаційного центру від 30 березня 2015 року № 24 (в редакції наказу Координаційного центру від 3 січня 2017 року № 18).

Основним завданням Центру є створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме надання таких видів правових послуг:

- захист;

- здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну  вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

- складання документів процесуального характеру.

Так, у вересні, на базі підрозділу Прилуцького районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернігівській області було проведено зустріч завідувача сектору Варвинського бюро правової допомоги Ольги Місько з особами, які стоять на обліку уповноваженого органу з питань пробації. Клієнтам пробації була надана безоплатна правова допомога з цікавлячих їх запитань, серед яких: дострокове розірвання договору оренди земельного паю, оформлення права на спадщину під час воєнного стану, порядок реєстрації договору оренди землі в умовах воєнного стану, укладання договору оренди квартири та інші.

Окрім того, під час спілкування з співробітниками органу пробації та представником бюро безоплатної правової допомоги було обговорено зміни у законодавстві на період дії воєнного стану.

За підсумками проведеного заходу усі бажаючі отримали вичерпні відповіді та роз’яснення, а також інформаційні буклети системи БПД із зазначенням контактних телефонів та адреси розміщення бюро.

 

 

Сергій Свіженко, старший інспектор Прилуцького районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернігівській області.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь