Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Чернігівщина у топ-5, а Прилуччина – одна з найактивніших: як реалізується проєкт «Армія відновлення»

Дата: 16.06.2023 09:01
Кількість переглядів: 65

Фото без описуЧернігівська область – одна із п’яти, що мають найбільшу кількість залучених безробітних до «Армії відновлення». Урядовий проєкт, що спрямований на залучення незайнятих працездатних осіб до виконання робіт, необхідних в умовах воєнного стану, стартував восени 2022 року.

 

«Загалом зі старту проєкту в області до виконання суспільно корисних робіт вже залучено понад три тисячі осіб, зокрема цьогоріч – 2680 безробітних громадян у 49 територіальних громадах області. Серед районів найактивнішими є Ніжинський та Прилуцький, серед територіальних громад – Семенівська, Вертіївська, Холминська, Ладанська та Варвинська», – розповів заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОВА Юрій Сухомлин.

Громади спільно з районними військовими адміністраціями та військовим командуванням визначаються з переліком видів суспільно корисних робіт, враховуючи обставини у відповідному населеному пункті. Копії прийнятих рішень надсилають до служби зайнятості, згодом центри зайнятості пропонують офіційно зареєстрованим безробітним долучитись до виконання таких робіт.

Це можуть бути облаштування укриттів, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, прибирання придорожніх та прибережних смуг, плетіння маскувальних сіток, заготівля дров, приготування їжі для військових, розбір завалів тощо. За це люди отримують заробітну плату, яка має бути не менше мінімальної (на сьогодні – 6700 гривень на місяць). Передбачено збереження статусу безробітного та використання всіх соціальних гарантій трудового законодавства.

Водночас, проблемним питанням організації суспільно корисних робіт є нестача на обліку безробітних чоловіків. Так, з-поміж усіх зареєстрованих безробітних (а це близько 4,8 тисячі) лише 20% – чоловіки. Переважна більшість – передпенсійного віку та з обмеженнями по здоров’ю.

За повідомленням сайту Прилуки клуб 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь