A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Служба зайнятості допоможе підприємцям

Дата: 03.07.2023 09:15
Кількість переглядів: 50

Фото без описуІванівська територіальна громада – мальовнича сільська місцевість поблизу Чернігова, по дорозі до Києва, що об’єднує 17 сіл. У перші дні повномасштабного вторгнення деякі з них потрапили в окупацію, деякі - майже місяць перебували під перехресним вогнем. Ця громада - одна з тих на Чернігівщині, яка найбільше постраждала від бойових дій та злочинів російської армії. Для місцевих жителів ці події стали справжнім лихом, а для бізнесу - випробуванням.

Оговтатися від пережитого, мати надію на майбутнє людям допомагає робота. Про можливості для бізнесу та стимулювання підприємницьких ініціатив незайнятих громадян, створення нових і збереження існуючих робочих місць йшлося під час зустрічі заступника директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергія Роговця з підприємцями найбільш зруйнованих сіл громади, а саме: Количівки, Іванівки, Ягідного, де війна завдала колосальних руйнувань.

Отже, бажаючим мати бізнес та діючим підприємцям допомагає стати на ноги та розвиватися програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Вона передбачає надання мікрогранту від 50 до 250 тис грн. в залежності від кількості створених робочих місць: одне робоче місце – до 150 тис. грн, два і більше - 250 тис. грн. Крім того, учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та їх дружини/чоловіки можуть скористатися програмою "Грант для ветеранів" і отримати до 1 млн грн на створення або розвиток власного бізнесу. Обов’язковою умовою обох програм є створення нових робочих місць.

А ще - служба зайнятості пропонує роботодавцям іншу фінансову підтримку, зокрема, компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних, внутрішньо переміщених осіб, допомогу по частковому безробіттю. Для задоволення кадрових потреб роботодавців також діють програми професійного навчання безробітних, а для певних категорій громадян, які не зареєстровані в службі зайнятості, для підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці передбачено видачу ваучерів на навчання.

«Ці програми є дієвою підтримкою в період воєнного стану і ними варто скористатися, зважаючи на дефіцит власних коштів для розвитку бізнесу та брак робочих місць у сільській місцевості. А так і собі користь, і робота – односельцям!», - зауважив Сергій Роговець.

За детальною інформацією щодо послуг служби зайнятості звертайтеся до будь-якого структурного підрозділу обласного центру зайнятості або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь