Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Правопросвітництво - важливий чинник для запобігання повторних правопорушень

Дата: 09.08.2023 11:50
Кількість переглядів: 110

Фото без опису  Для колишніх засуджених «вихід на свободу» є гострою кризовою ситуацією, оскільки за час відбування покарання у місцях обмеження або позбавлення волі вони втрачають навички до вільного життя.

  Звикаючи отримувати все від держави, такі особи не мають можливості для самореалізації та прояву активності, а звільняючись з установ виконання покарань, повертаються на кримінальний шлях, через що підвищується рівень рецидиву злочинів. І тільки спільна напружена праця органу пробації та їх партнерських організацій дає можливість адаптуватись таким людям у соціумі,  мотивувати засуджених на законослухняний спосіб життя, допомагає їм подолати негативні прояви поведінки і в подальшому забезпечити безпеку громади.

   Закон України «Про пробацію» з-поміж основних прав суб’єктів пробації визначає право на роз’яснення своїх прав та обов’язків, а також право на отримання інформації про можливу допомогу і консультації. Реалізувати ці права підобліковим пробації допомагає система безоплатної правової допомоги.

   Задля підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в Прилуцькому  районному секторі № 3 філії ДУ «Центр пробації» у Чернігівській області, головним юристом сектору «Варвинське бюро правової допомоги відділу безоплатної правової допомоги» періодично проводяться юридичні консультації.

   Засудженим роз’яснюються питання захисту своїх прав та законних інтересів, зокрема право на отримання безоплатної правової допомоги в умовах воєнного стану. Враховуючи те, що засуджені мають право на отримання всіх видів правових послуг, вони можуть звертатись для отримання БВПД з будь-якого питання за адресою : Шевченка, 38 каб. № 6.

Аліна Бородай,

провідний інспектор

Прилуцького РС № 3

філії ДУ «Центр пробації

в Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь