A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

єРобота: у Чернігові відкрився новий грумінг-салон і зоомагазин

Дата: 22.08.2023 08:45
Кількість переглядів: 50

Фото без описуСвою любов до тварин Олена Солохненко перетворила на улюблену роботу. Навесні цього року в Чернігові, на вулиці Незалежності 15, вона відкрила грумінг-салон та зоомагазин. Здійснити давню мрію їй допомогла програма «Власна справа» урядового проєкту єРобота.

«Це унікальна можливість для бажаючих стати підприємцем та тих, хто планує розвивати свій бізнес. Таких пропозицій від держави раніше не було, - говорить Олена. – Я, дізнавшись про цю програму, відразу вирішила скористатися. Це не кредит, який згодом потрібно буде сплатити та ще й з відсотками. Гроші, які надаються, повертаються державі у вигляді сплачених податків протягом наступних трьох років діяльності. Тому я не розумію побоювань деяких людей. Якщо ви маєте бізнес і найманих працівників, ви ж все одно платите податки, а так ще й отримаєте фінансову допомогу на бізнес».

Кошти мікрогранту підприємниця використала на придбання обладнання, меблів, зоотоварів та оренду приміщення. Звісно, довелося скористатися й власними заощадженнями. Чимало потрібних інструментів Олена мала, адже грумінгом вона захоплювалася вже шість років. Усе почалося з любові до тварин ще в дитинстві. Уже в дорослому житті було професійне навчання цій справі і хобі, завдяки чому вдалося набратися досвіду та вдосконалити потрібні для роботи навики. Коли клієнтів стало вдосталь, з’явилася мрія про власний салон. Але повномасштабне вторгнення росіян зруйнувало всі плани і «з’їло» частину заощаджень. Отже, урядова програма єРобота стала якраз в пригоді.

«Разом з салоном я вирішила відкрити зоомагазин. Це дуже взаємопов’язані речі, - каже підприємниця. – Однією з головних вимог для отримання мікрогранту є створення нових робочих місць. Відтак, у мене працюватиме другий грумер».

Про свою роботу Олена розповідає з теплом і любов’ю. «До кожної собаки та кішки потрібен особливий підхід, адже вони відчувають людей, їх настрій, наміри. Не всім тваринам подобається розчісуватись, купатись, спокійно спостерігати, поки стрижуть кігтики чи шерсть. Звісно, вони можуть вкусити чи царапнути, але я не боюся. Щоб займатися цією справою треба любити тварин, розуміти їх і мати терпіння. Гігієнічні процедури мають проходити у приємній атмосфері, щоб тварина не відчувала дискомфорту та стресу. Саме такі умови й створені в нашому грумінг-салоні».

Отже, не згайте і ви свій шанс відкрити або розширити власний бізнес. Держава допомагає усім, хто має ідею, чіткий план її реалізації, знання, бажання та наполегливість. Подати заяву на отримання грантів за урядовим проєктом єРобота можна прямо зараз через Дія https://is.gd/KT7RoW

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь