Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Пробація – безпечніше суспільство

Дата: 25.08.2023 14:37
Кількість переглядів: 87

Фото без опису         Інколи людина помиляється і стає на неправильний життєвий  шлях. Тоді їй потрібна своєчасна підтримка, кваліфікована допомога фахівців, добре слово та розуміння. Адже вона в першу  чергу залишається людиною, яка має право  на любов, на родину, на щастя,  можливість повернути собі добре ім’я і місце у суспільстві.

          Саме на етапі формування системи цінностей нового європейського шляху, пробація дає другий шанс на життя тим, хто  свого часу оступився і немає внутрішньої сили зробити перший крок до виправлення.  Гуманістична справедлива сужба покарань в умовах вільного суспільства, без ізоляції допомагає засудженим виправлятися,  долати проблеми, і приймати правильні рішення, не переступати надалі межу закону.

            Безперечним є той факт, що для кожної людини важлива особиста безпека. Проте вона не можлива без безпеки громади, в якій проживають правопорушники. Тому   співпраця між поліцією та органами пробації є одним з пріоритетних напрямків. Профілактична робота серед осіб, які вже є засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, з метою недопущення з їх боку вчинення повторних злочинів проводиться регулярно. Такі заходи на території Варвинської громади, де проживають особи, які вчинили злочин,  сприяють позитивній динаміці в зменшенні вчинення ними повторних порушень.

            Спільно з офіцером громади, старшим лейтенантом  Юрієм Борсуком  регулярно проводяться профілактичні бесіди із клієнтами Прилуцького РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області. А також  перевірки за місцем проживання, розшук та притягнення засуджених осіб до кримінальної відповідальності за ухилення від покарання, не пов’язаного із позбавленням волі, які не з’являються на реєстрацію до органу пробації.  Якщо такі першочергові заходи не дають результату, матеріали передаються до органів Національної поліції України для проведення подальшого розшуку.

        Тільки плідна співпраця підрозділів в таких випадках може призвести до отримання хороших результатів та зменшення рівня злочинності.

Прилуцький районний сектор № 3

філії Державної установи «Центр пробації

в Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь