Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Встановлено тарифи на стоматологічні та лабораторні послуги

Дата: 19.10.2023 09:45
Кількість переглядів: 110

Фото без описуМинулого четверга, 12 жовтня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Варвинської селищної ради. Серед низки питань життєдіяльності громади, що розглянули на зібранні, – тарифи на послуги стоматологічного відділення лікарні та деякі лабораторні дослідження.

Чому заклад мусить це зробити, інформувала економіст лікарні Ольга Сєрова. Нині до пакету стоматологічної допомоги, що оплачується НСЗУ, входить лише ургентна допомога і планова дитяча стоматологія. Щоб зберегти увесь спектр послуг для дорослого населення (пломбування, лікування тощо) і профільних фахівців, слід таку допомогу зробити платною.

Так, приміром, огляд стоматолога коштуватиме 94 грн, знеболювання – 116-142 грн, видалення зуба – 194- 246, зняття зубного каменю – 460, лікування зуба з пломбуванням – від 395 до 569, пломбування карієсу – 187-367 грн

Запроваджено і платні аналізи на гормони на ін. дослідження (вартість від 106 грн за загальний аналіз крові до 398 – за визначення D-дімера).

Члени виконкому підтримали рішення медзакладу, коментуючи його так: такі нині реалії, медики мусять заробляти.

Також виконкомом було затверджено розпорядження щодо виплати матеріальної допомоги у зв’язку із загибеллю воїна, пораненим – 3 особи. Надано щорічну допомогу групі воїнів і з нагоди Дня захисника – наразі до пів тисячі військовослужбовців подали такі заяви. На виконкомі наголошували, що можливість отримати цю допомогу залишається незалежно від свята – хто з воїнів не отримав, може до кінця року подати свої документи.

Затверджував виконком черговий список претендентів на статус дитини війни – більше сотні осіб, черга на обробку заяв вже сягає наступного року, хоча наразі дос­теменно невідомо, якими пільгами користуватимуться такі діти (а це фактично всі, що мешкають у громаді і отримають статус) і хто – держава чи місцевий бюджет, мають їх фінансувати.

Того дня також утворено комісію із визначення збитків, завданих сільському господарству внаслідок збройної агресії (досі нашу громаду оминала така загроза, проте у час війни служби мають бути напоготові).

Уточнювався виконкомом цьогорічний перелік доріг на ремонт – у громаді виконано робіт на більш ніж 11 млн. грн.

Записала Є. Зима


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь