A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Додаткові кошти – на потреби військових підрозділів

Дата: 06.11.2023 10:36
Кількість переглядів: 71

Фото без описуМинулого четверга, 19 жовтня, відбулася чергова, 46-а, сесія Варвинської селищної ради. Її головним підсумком стало спрямування коштів перевиконання склищного бюджету за 9 міс. поточного року на потреби військових формувань Збройних сил України за їх зверненням. А це доволі вагома сума – 4 млн грн. Вже нині є запити із військоих частин на закупівлю антен, дронів та іншої техніки. Нещодавно придбано квадрокоптери (500 тис. грн) для військової частини, яка перебуває на передньому краї фронту, і там несуть службу вихідці з Варвинщини.

За повідомленням начальника фінансового відділу громади М. Кузьмич, з початку року на військові потреби виділено 6,2 млн грн, для підрозділу Нацгвардії – 2,5 млн, Прилуцькій РВА – на придбання і ремонт техніки – 1,2 млн, добровольчому формуванню громади – 500 тис. грн, ТЦК – 100 тис. – на пальне.

Як інформував завідувач сектору оборонної роботи та цивільного захисту А. Дубчак, відповідну програму доповнено 4-ма млн грн на військові і оборонні потреби, і загалом вона сягає 10,5 млн грн.

Всього ж перевиконання бюджету за вказаний період склало 9,7 млн грн. З них буде профінансовано 400 тис. на організацію послуг з обміну посвідчення водія у Варвинському ЦНАПі, 100 тис. грн – на ремонт другого поверху лікарні, більше 200 тис. – доплата за виконані роботи з ремонту доріг, 650 тис. – “Господарю” на відшкодування тарифів, 500 тис. – на поповнення матеріального резерву за програмою цивільного захисту населення, 1,3 млн – на співфінансування реконструкції водогону по вул Зарічна у селищі (держава дає на цей водогін 4,7 млн), 600 тис. – на проект реконструкції будівлі поліклініки – нині амбулаторія центру первинної медико-санітарної допомоги (на саму ж комплексну реконструкцію теж очікується грантове фінансування), 242 тис. – для ремонту відмостки і водостічної системи будівлі Журавського дитсадка, 308 тис. на запчастини і ремонт шкільних автобусів, по 100 тис. – на допомоги родинам загиблих воїнів і пораненим військовослужбовцям тощо.

Змін зазнали програми фінансової підтримки: соціально незахищених верств населення – на 100 тис. грн збільшено видатки на допомогу онкохворим і тим, хто потребує складних оперативних втручань; військовослужбовців, ветеранів війни і членів їх родин – 100 тис. грн на виплати пораненим. Внесено відповідні зміни, аби щорічну матеральну допомогу до Дня захисників України мали змогу отримувати родини безвісти зниклих воїнів. З цих питань інформувала депутатів начальник відділу соціального захисту Ю. Скрипка.

Як повідомила начальник відділу освіти Л. Лущик, планується будівництво майданчиків для потужних генераторів у двох варвинських ліцеях, та оновлення матеріальної бази укриття Журавського закладу освіти (на 2,2 млн грн надійде грант від швейцарських благодійників, 500 тис. – співфінансування громади), тож відповідних змін зазнала і програма розвитку освіти громади.

Ухвалено на сесії і низку земельних рішень – з питань оренди ділянок, спрямування їх на торги тощо, а також організаційних: передано для КП “Господар” новітній екскаватор-навантажувач, отриманий радою від американських благодійників за грантовою програмою “Говерла”; ухвалено рішення, за яким голова ради погоджуватиме виїзд депутатів у відрядження за кордон (зокрема, має намір взяти участь у освітянських заходах у Польщі одна із депутаток-педагогинь).

По завершенню сесії відбулося перше засідання робочої групи з питань формування селищного бюджету – 2024 за участю охочих депутатів. Очікується, що наступного року він акумулює близько 160 млн грн надходжень. Менше коштів, аніж цьогоріч, громада отримає, якщо держава, все ж таки, вилучатиме “військовий” ПДФО.

Депутати обговорювали напрямки фінансування і проблемні питання. Серед таких – значні видатки на харчування дітей, яким буде встановлено статус дитини війни, проблеми діяльності медичної галузі, де ще не визначено пакети фінансування від НСЗУ на 2024 рік (вимоги до них жорсткі) тощо.

Рада оголосила прийом пропозицій щодо формування бюджету від мешканців громади, наразі ним скористалися лише старостати та окремі депутати.

Записала Є. Зима


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь