Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Оформлення «грошової допомоги в соцмережах» : поліцейські закликають громадян не вірити фейковим оголошенням про допомогу в Інтернеті

Дата: 06.11.2023 16:25
Кількість переглядів: 45

Фото без описуУ соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «Грошової допомоги». Поліцейські радять громадянам не переходити за такими посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Вчора до поліції звернувся 66-річний мешканець Срібнянської громади із повідомленням, про те, що з його банківського рахунку зникло більше 7 тисяч гривень. Чоловік розповів поліцейським, що напередодні він побачив в соціальній мережі «Фейсбук» оголошення про оформлення «єДопомоги» та зацікавився ним.

Для отримання коштів потерпілий перейшов за посиланням з логотипом відомого банку і ввів реквізити своїх банківських карток та пін-код. Після виконання цих умов з його рахунку зникли гроші.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» - ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї! Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи..

Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь