A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

У пам’ять про Героя України

Дата: 16.11.2023 14:16
Кількість переглядів: 109

Нещодавно для учнів 11-х класів Ліцею №1 був проведений справжній урок мужності, стійкості й материнської любові. До закладу завітала Ірина Іванівна Прокопенко, мати Героя України Сергія Божка, який віддав своє життя за Батьківщину, за нас із вами.

У цілковитій тиші Ірина Іванівна повела свою розповідь. Згадувала дитинство єдиного сина, його захоплення, з ніжністю розповідала про них. Найбільше любив книги. Серьожка (як називала його мама) читав їх завжди і всюди, навіть перебуваючи на передовій. А Ірина Іванівна завела записник, куди вносила відомості про прочитані твори. Любив Сергій колекціонувати ліхтарики. Купляв їх різноманітної форми, величини, а потім дарував друзям. Багато речей мама Героя привезла показати нашим учням. Ще одним захопленням у Сергійка була фотографія. Любив знімати небо. У цьому є щось глибоко символічне, бо зараз його оберігають ті хмаринки, якими колись так милувався. Одну з його робіт Ірина Іванівна подарувала нашому закладу. Ми розмістили її в учительській кімнаті на згадку про Людину, Героя, який свідомо віддав своє молоде життя за наш спокій.

Сумною була розповідь Ірини Іванівни про воєнні будні її сина. Тяжко сприймати те, що молодий хлопець, який добре знався на воєнній справі, мав багато друзів, побратимів, загинув у свої 24 роки. Для своєї матері Сергійко був не просто сином. Він був справжнім другом, порадником, а це є найвищою нагородою.

Багато хто не стримував сліз, до багатьох прийшло усвідомлення цінності життя. На завершення класні керівники Сушина Ніна Олександрівна, Приходько Юлія Миколаївна , учні подякували Ірині Іванівні за цю зустріч, за виховання Героя України. Побажали здоров’я, мужності, сили і стійкості. Фото на згадку , можливо, не досить вдале, але важливе для дітей, для матері Героя.

Ми пам’ятаємо, яку ціну має ота сумна усмішка Жінки, що втратила в цій війні найдорожче….

Слава Україні! Героям слава!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь