A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Фінансово-управлінська команда “Журавки” – жіноча. Та за старшого у ній – чоловік

Дата: 19.11.2023 14:56
Кількість переглядів: 46

Інна Гавриленко, Світлана Колівошко, Ла­риса Федоренко, Світлана Коломієць, Та­мара Луценко, Юлія Марченко, Наталія Па­рахненко, Олена Савоцька і Людмила Тур – фа­хівчині бухгалтерії та суміжних відділів ТОВ “Журавка”, а очолює цю злагоджену жіночу команду …молодий чоловік-головбух Олександр Марущенко.

ДОБРОЮ традицією “районки” впродовж десятиліть її існування стали святкові репортажі із місцевих трудових колективів до їх професійних свят. Адже вдячність і визнання земляків, яким би скромним і сором’язливим не був герой такої публікації, – то однак завжди підтримка, стимул, заряд позитивної життєвої енергії. Зрештою, пам’ятні вирізки з газети, які колись з інтересом і гордістю гортатимуть наші нащадки.

Так, до Дня працівників агросектора, що відзначається невдовзі, зі шпальт газети, як за усталеним шаб­лоном, зазвичай посміхаються механізатори і тваринники, представники інших виробничих структур агропідприємств громади. А от спеціалісти управлінських підрозділів, праця яких на спільний результат не менш важлива, незаслужено залишаються в тіні, поза спалахами фотокамер.

А дарма, бо їх світлі голови, рішучість і винахідливість, організаторський хист, копітка щоденна праця забезпечують стабільність всього складного виробничого механізму підприємства, його фінансове благополуччя, подальший розвиток, а відтак – належні умови праці і добробут кожного працівника.

 

ТОВ “Журавка” – спадкоємець потужного радгоспу, і нині серед лідерів агрогалузі регіону. Тут успішно розвивають рослинництво і тваринництво, власну перереробку м’яса і реалізацію ковбасних виробів, виготовляють комбікорм і печуть хліб, роблять свій вагомий внесок у бюджети всіх рівнів, підтримують свої старостат і громаду, Збройні Сили України, займаються благодійництвом.

Більше 300 працівників задіяно у виробництві. У фінансово-управлінській команді товариства, а це бухгалтерія і суміжні служби – економічна, земельна, кадрова, трудяться більше десятка жінок-фахівчинь. Кожна – знаючий спеціаліст у своїй справі, особистість. А от очолює їх …ні, не дорідна досвідчена тітонька, що перше спадає на думку, а молодий, ерудований і комунікабельний чоловік-головбух.

Олександр Марущенко у товаристві одразу після закінчення Ніжинського агротехнічного інституту, вже більше 16 років. Народився і виріс у рідній Журавці, з нею пов’язав подальше трудове життя. Його перше робоче місце – бухгалтер, за лічені місяці став заступником головного бухгалтера, а за кілька років – очолив бухгалтерію потужного сільгосппідприємства. Хорошого спеціаліста цінують у господарстві, за роки праці здобув відзнаки районного і обласного рівня, міцний авторитет серед колег і керівництва “Журавки”.

Те, що юнак стане фінансистом – визначила “золота” медаль у школі і хист до математики. Досягти своїх висот у професії допомагають особисті якості Олександра Петровича – гострий розум, ретельність і чіткий контроль у всіх справах, любов до порядку. Як-то кажуть, щоб все було вчасно і по поличках. У спілкуванні з колегами доброзичливий, дипломатичний, вміло організовує роботу бухгалтерії.

А от чи важко очолювати такий жіночий колектив – сказати однозначно не може, бо, зазначає, чоловічого ж, щоб порівняти, і не очолював. Кожна із колег – спеціаліст у своєму напрямку, проте і взаємозамінність, колективна робота тут на високому рівні. Як і будь-де, бувають складні виробничі моменти, проте взаємоповага, підтримка, зорієнтованість на загальний результат допомагають їх вирішити.

Сучасна бухгалтерія підприємства, а надто такого багатопрофільного як Журавка – то вже давно свої високі цифрові технології, а не товсті “амбарні” книги. Тут вміло застосовують новітні версії програмного забезпечення 1С, M.E.Doc, співпрацюють з фінустановами і звітують держслужбам онлайн, і високий рівень у цьому задає керівник бухгалтерії. Цифрові технології в обліку – це точність, оперативність, вик­лючення рутинної роботи і помилок в обрахунках, проте керують ними однак розумні людські голови, ретельно вносячи первинні документи, аналізуючи і тримаючи на контролі всі процеси.

З нагоди цьогорічного професійного свята керівника бухгалтерської служби ТОВ “Журавка” Олександра Марущенка представлено до Почесної грамоти обласної державної адміністрації. Вітаємо його з цим високим визнанням та професійним святом аграріїв.

Щирі вітання з прийдешнім святом всім, хто “агро” за покликанням – і з Журавки, й з інших підприємств громади, тим, хто господарює на землі самостійно. Беручи щодня до рук хліб і до хліба, ми всі пам’ятаємо, чиїм натрудженим рукам і світлим головам завдячуємо такими базовими речами у житті.

Здоров’я всім, добра, мирного неба, витримки у непрості часи, оптимізму і нових планів.

Текст і фото Є. Зими

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь