A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

На Прилуччині правоохоронці скерували до суду провадження про розстріл російським окупантом цивільних автівок з дітьми

Дата: 16.01.2024 12:46
Кількість переглядів: 71

Слідчі Прилуцького райвідділу поліції завершили досудове розслідування та передали прокуророві Прилуцької окружної прокуратури для скерування до суду матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом щодо військового розвідника окупаційної армії рф, причетного до розстрілу двох цивільних легковиків з вісьмома пасажирами, зокрема трьома дітьми.

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що злочин стався наприкінці березня 2022 року на відрізку автошляху між селами Крупичполе та Івангород Ічнянської громади Прилуччини.

Дві автівки із вісьмома цивільними особами, серед яких були троє дітей, рухалися в напрямку села Івангород. Дорогою вони натрапили на скупчення ворожої військової техніки. Солдати рф обстріляли автомобілі та людей з великокаліберної зброї, маючи на меті вбити усіх.

Внаслідок обстрілу водій однієї з автівок загинув на місці, а його дорослий пасажир зазнав поранення. Дружина пораненого та їхні двоє малолітніх дітей, що також перебували в автівці, дивом вціліли. Під час паузи в обстрілі подружжя з дітьми вибігло з машини та сховалося на узбіччі.

Двом дорослим і дитині в другій цивільній автівці пощастило більше: щойно окупанти відкрили вогонь, її водій миттєво зреагував, зумів розвернутися та від’їхати з небезпечної ділянки.

Проте пауза в обстрілі була короткою: практично відразу росіяни повернулися та вистрелили по газовій установці автомобіля, що залишався на місці події. Це спричинило вибух, після якого автівка вщент згоріла.

Наразі слідчий Прилуцького райвідділу поліції завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 1 ст. 28, ч.2 ст. 438 Кримінального Кодексу України). Матеріали провадження з обвинувальним актом передано прокуророві Прилуцької окружної прокуратури для скерування до суду.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь