A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Розпочався проєкт, який передбачає покращення медичних послуг у Варвинській, Талалаївській та Срібнянській громадах Чернігівської області

Дата: 02.02.2024 14:18
Кількість переглядів: 100

Відкритий воєнний напад росії на Україну призвів до критичної необхідності реагування на нові виклики, пов’язані із руйнуванням медичних закладів та сервісів, збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб, відтоком медичного персоналу.

Реалізація проєкту ““Відновлення доступу до медичних послуг” Проєкту “Інновації для подолання епідемії ВІЛ” (далі – Проєкт) – це, першочергово, розширення переліку активностей зі стабілізації та відновлення доступу постраждалого населення до медичних послуг, що в результаті сприятиме зменшенню захворюваності та передчасній смертності в обраних громадах Київської, Житомирської та Чернігівської областей.

В Чернігівській області Проєкт впроваджується в Талалаївській, Срібнянській та Варвинській громадах благодійною організацією “Чернігівська МЕРЕЖА” у тісній співпраці з громадами та за підтримки ОВА.

Про це свідчать підписані меморандуми про взаємодію та співробітництво із Чернігівською ОВА та громадами.

Сприяючи відновленню медичних і психосоціальних послуг Проєкт допомагатиме громадам відновлювати, покращувати та зміцнювати свою спроможність задовольняти основні потреби населення у сфері охорони здоров’я. Це буде досягнуто через підтримку роботи мобільних медичних команд.

Разом з тим фахівці Проєкту допоможуть підвищити рівень обізнаності жителів громади щодо психічного здоров’я та стосовно прав та способів запобігання гендерно зумовленому та домашньому насильству шляхом проведення відповідної комунікаційної кампанії, проведення відповідних скринінгів та консультацій.

Протягом 9 місяців, щотижня в громади будуть приїздити мобільні медичні команди, кожного вівторка - у Варвинську, кожної середи - в Талалаївську, четвер - Срібнянську громаду.

Під час роботи мобільної медичної команди місцеві жителі можуть отримати консультації сімейного лікаря, медичної сестри, психолога, соціального працівника. Надалі жителів консультуватимуть і лікарі вторинної ланки.

23 січня мобільна медична команда здійснила перший виїзд у село Гнідинці Варвинської громади, 24 та 31 січня - в села Корінецьке та Красний Колядин.

"Під час перших візитів проконсультувано 21 та 26 жителів сіл відповідно. Серед найпоширеніших потреб – вимірювання артеріального тиску, перевірка рівня цукру у крові та психосоціальна підтримка. Також люди просили виписати рецепт на придбання ліків. Загалом маємо позитивні враження і будемо раді продовжувати працювати в цьому напрямку", — говорять Сергій Пільгун та Дмитро Журба, сімейні лікарі мобільної медичної команди Чернігівської області.

Перший робочі тижні медичних команд показали, що місцевим жителям дуже потрібне спілкування, психологічна допомога, адже до медичних працівників зверталися люди різної вікової категорії, в тому числі, із підвищеною тривожністю та близькими до депресивних станами.

Ваше здоров'я - у ваших руках! Потурбуйтеся про себе вчасно, а для цього слідкуйте за оголошеннями про візит лікарів у ваш населений пункт, записуйтеся на прийом та приходьте на консультацію.

Здорова нація може пришвидшити перемогу.

За інформацією прес-служби проєкту

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь